Balacaureat 2020. Subiect de la proba de Istorie, redactat cu greșeli gramaticale. Varianta corectă
Experţii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, instituţie aflată în subordinea Ministerului Educaţiei, au redactat greșit un subiect la istorie pentru examenul de Bacalaureat 2020. Subiectul al III-lea pe care l-au primit spre rezolvare absolvenţii de clasa a XII-a la Istorie a conținut o cerinţă care a fost redactată cu greşeli gramaticale.
Balacaureat 2020. Subiectul de la proba de Istorie a fost redactat cu greșeli gramaticale. Care este varianta corectă
Subiectul III al examenului de Bacalaureat 2020 la Istorie, pe care l-au primit pentru rezolvare absolvenţii de clasa a XII-a, a conținut o cerinţă care a fost scrisă cu greşeli gramaticale. Astfel, a doua cerinţă de la ultimul subiect dat la Bacalaureat, la Istorie, a fost redactată în felul următor:
„Precizarea ideologiei totalitare impusă în România şi prezentarea unei practici politice totalitare adoptată de statul român în prima jumătate a secolului al XX-lea”.
Cine a redactat subiectele la Istorie și care era varianta corectă
Subiectele de Bacalaureat 2020 au fost redactate de către experţi ai Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, care este o instituţie aflată în subordinea Ministerului Educaţiei și Cercetării.
”Precizarea ideologiei totalitare impuse în România şi prezentarea unei practici politice totalitare adoptate de statul român în prima jumătate a secolului al XX-lea”. Aceasta ar fi fost formularea corectă, întrucât în limba română, adjectivele se acordă în gen, număr şi caz cu substantivele pe care le determină.
Bacalaureatul desfășurat în epidemia de coronavirus a atras mai mulți elevi
Pe de altă parte, la Bacalaureatul din acest an s-au înscris mai mulți elevi din seriile anterioare. Astfel s-au prezentat să susțină examenul de Bacalaureat 32000 de levi care nu au luat examenul în anii anteriori. Anul treut, la examenul de Bacalaureat 2019, s-au prezentat doar 20000 de elevi care nu au luat sau nu au susținut exemenul de Bac la timpul lor.
„Anul acesta, din seriile anterioare au fost înscrişi peste 32.000 de elevi, faţă, de exemplu, de anul trecut când au participat la probele examenului de bacalaureat elevi din seriile anterioare aproximativ 20.000. Deci iată că anul acesta s-au înscris la examenul de Bacalaureat mai mulţi elevi decât până acum”, a declarat Monica Anisie, ministrul Edicației și Cercetării.