Bacalaureat 2021. Ce subiecte au picat la istorie. Vezi PDF
Emoții mare pentru elevii care susțin proba de Bacalaureat astăzi. Examenul maturității din sesiunea iunie-iulie a început pe 28 iunie, cu proba scrisă la limba și literatura română.
Ce subiecte au picat la istorie
Elevii susțin timp de trei zile cele trei probe scrise ale bacalaureatului. Limba și literatura română, proba obligatoriu a profilului (matematică sau istorie) și proba la alegere a profilului și specializării (Geografie, Logică, Chimie, Fizică, Biologie, Informatică).
Iată ce subiecte au picat la proba scrisă Istorie Bac 2021 AICI.
Poți vedea baremul de corectare AICI.
Istoria este probă obligatorie pentru profilul uman, dar și pentru filiera vocațională. Proba are trei subiecte, iar fiecare are 30 de puncte.
În primele două subiecte există câteva cerințe, pe baza unor fragmente de test, iar la ultimul punct, elevii vor trebui să facă un eseu pe o temă dată.
Vezi AICI un model de test de antrenament pentru istorie. Baremul de corectare îl găsești AICI.
Timpul de lucru pentru fiecare probă scrisă la Bac 2021 este de trei ore, iar ca examenul maturității să fie promovat, trebuie ca la fiecare dintre probele scrise să fie obținută cel puțin nota cinci, iar media generală a examenului să fie cel puțin 6.
Calendar BAC 2021
- 28 iunie 2021 Limba și literatura română – proba scrisă
- 29 iunie 2021 Proba obligatorie a profilului – proba scrisă (Matematică sau Istorie)
- 30 iunie 2021 Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă (Geografie, Informatică, Fizică, Chimie, Biologie, Economie, Psihologie, Sociologie, Filosofie, Logică)
- 1 iulie 2021 Limba și literatura maternă – proba scrisă
Când se afișează rezultatele la Bac 2021, sesiunea iunie-iulie 5 iulie 2021
- 5 iulie 2021 – orele 12.00 – 18.00
- Depunerea contestațiilor 6 – 9 iulie 2021
- Rezolvarea contestațiilor 9 iulie 2021 Afișarea rezultatelor finale
Prea puțini elevi înscriși la Bac 2021
Ministrul Educației a declarat că prea numărul elevilor care s-au înscris la examenul de Bacalaureat este mai mic decât în anii trecuți.
”O perioadă atât de lungă în care elevii au pierdut contactul cu şcoala este, cu siguranţă, din păcate, o cauză a numărului mai mic de elevi înscişi la Bacalaureat în acest an”, a declarat, Sorin Cîmpeanu.
”Este, din păcate, un efect al acestei perioade de criză. Sunt, cu siguranţă, destul de mulţi cei care au vrut să se înscrie la examenul de bacalaureat, dar nu au putut deoarece nu au reuşit să-şi înscheie mediile, situaţiile şcolare”, a precizat ministrul.
„Explicațiile pot fi două. Ruptura de școală cauzată de perioada de criză sanitară a descurajat unii elevi iar a doua explicație posibilă este aceea a celor care nu au reușit să își încheie situația școlară pentru a se putea înscrie. Am cerut mâine să vedem numărul elevilor aflați în situație de corigență.”