BAC 2023, sesiunea de toamnă. Calendarul examenelor. Tot ce trebuie să știe elevii
BAC toamnă 2023. Elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat din prima mai au o șansă și în toamnă. Mai sunt doar câteva zile până când începe cea de-a doua sesiune și cei care s-au înscris trebuie să știe când vor susține cele trei probe. Iată calendarul pentru BAC 2023, sesiunea de toamnă. Tot ce trebuie să știi despre cel mai important examen.
Când începe BAC 2023, sesiunea de toamnă
Bacalaureatul este unul dintre cele mai importante examene din viața unui elev, care decide ce se va alege de ei în viitor. Cei care nu au reușit să promoveze în sesiunea din vară, mai au ocazia să susțină cele trei examene și în toamnă.
Te-ar putea interesa și: Cele mai tari perle la Bacalaureat 2023. Ce cuvinte au inventat elevii și ce au mai scris la examenul de limba română
Mai sunt doar câteva zile până când va începe a doua rundă, iar elevii trebuie să știe care este calendarul oficial. Astfel, și cei din promoțiile anterioare sau cei care nu s-au prezentat deloc la examen o pot face acum.
Între 7 şi 11 august se echivalează competenţele de comunicare în limba română, într-o limbă străină, precum şi competenţele digitale. Pe 16 august 2023 are loc prima probă scrisă, la limba şi literatura română.
Următoarea probă este pe 17 august 2023, cea obligatorie a profilului, iar ultima va avea loc pe 18 august 2023, proba la alegere a profilului şi specializării.
Va mai fi o probă și pe 21 august 2023, pregătită pentru cei care au și o limbă maternă.
Reguli BAC 2023, sesiunea de toamnă
Examenul de Bacalaureat nu este deloc unul simplu, mai ales din punct de vedere legislativ, iar elevii trebuie să știe ce reguli au de respectat la toate probele pe care trebuie să le susțină.
Candidații trebuie să aibă la ei actul de identitate pentru a putea fi legitimați înainte de a intra în examen. Nu au voie cu niciun fel de material asupra lor, obiecte care i-ar putea ajuta în rezolvarea subiectelor, ci toate vor fi depozitate intr-o încăpere înainte de intrarea în examen.
„Candidaţii care dețin materiale/obiecte interzise în sala de examen (telefoane mobile, culegeri, manuale, notiţe, însemnări etc., precum şi orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare, poşetă/geantă etc.) sunt îndrumaţi spre sala de depozitare a acestora, unde vor primi o pungă/plic în care să le introducă, împreună cu o declarație-tip în care se menționează numele și prenumele și obiectele personale care vor fi depozitate”, conform ghidului.
Te-ar putea interesa și: Ce note a luat Andreea Bostănică la BAC 2023, de fapt. A ieșit scandal: ‘Mi-am luat 3 apartamente’
De precizat că au trei ore la dispoziție pentru rezolvarea fiecărui subiect, după care nu vor fi obligați să predea foile cu rezolvările.
Elevii nu au voie să mai comunice cu ceilalți colegi după începerea examenelor. Cei care sunt suspectați de fraudă vor fi scoși din sala de examen și nu vor mai putea susține probele următoarele două sesiuni.