Avertismentul care dă fiori omenirii. Cel de-al Treilea Război Mondial, pe cale să izbucnească: „Nu pentru că o spun eu, ci pentru că spune Putin”

Avertismentul care dă fiori omenirii. Cel de-al Treilea Război Mondial, pe cale să izbucnească: „Nu pentru că o spun eu, ci pentru că spune Putin
Vladimir Putin, liderul rus

Fostul campion mondial de șah, Garry Kasparov, a făcut un avertisment teribil legat de evoluția nefericită a războiului din Ucraina. Din păcate, acesta le recomandă tuturor să fie atenți la planurile pe care Vladimir Putin le face publice, astfel că acesta spune lumii întregi ce dorește să facă, deși mulți poate nu îi iau în serios afirmațiile, considerate doar niște amenințări pentru a speria adversarii. Garry Kasparov este un puternic opozant al președintelui, exprimându-și de ani de zile criticile referitoare la tirania acestuia.

De ce trebuie să luăm în serios afirmațiile lui Vladimir Putin

Garry Kasparov a declarat, miercuri, în cadrul emisiunii „Objectivo”, despre faptul că nu este surprins de atacurile asupra Ucrainei, având în vedere că îl cunoaște foarte bine pe Putin și știe că este capabil de orice. Acesta a dezvăluit că are cetățenie croată, având astfel o portiță de ieșire din propria țară.

Acesta a fost întrebat dacă consideră că lumea se află în pragul celui de-al Treilea Război Mondial, iar acesta a răspuns afirmativ, având în vedere acțiunile monstruoase comise până acum de liderul Kremlinului: „Cred că da. Nu pentru că o spun eu, ci pentru că așa spune Putin”.

Fostul campion i-a sfătuit pe oameni să fie atenți la avertismentele pe care însuși Putin le face: „este foarte important să ascultăm ce spune acest dictator pentru că nu ne minte în privința mișcărilor sale tactice, ne spune mereu despre planurile lui„, a explicat fostul șahist rus.

Care erau planurile lui Vladimir Putin în 2007

Opozantul lui Vladimir Putin amintește că în anul 2007, în cadrul Conferinței europeană pentru securitate de la Munchen, liderul rus își exprima planurile în termeni militari privind revenirea în sferele de influență.

„ A fost foarte explicit încă de la început în privinţa planurilor sale, când în 2007, la München, la Conferința europeană pentru securitate, a vorbit despre revenirea în sferele de influență. Prin acest limbaj militar clar, Putin vorbea deja direct din statul sovietic către Europa și indica foarte clar că vrea să revină în ’97″, a spus acesta, potrivit hotnews.ro.

Kasparov a subliniat că Vladimir Putin s-a ținut de cuvânt și în privința amenințărilor de acum 15 ani, atunci când își exprima dorința de a poseda drepturi privind recuperarea sateliților sovietici europeni, iar un an mai târziu, acesta ataca Republica Georgia.

„Voia ca Rusia să aibă drepturi pentru a controla direct și chiar a recupera acești sateliți sovietici europeni și nimeni nu l-a luat în serios, iar apoi în anul următor, în 2008, a atacat Republica Georgia, arătând că era absolut serios cu agenda lui geopolitică”, a transmis fostul campion de șah.

În urmă cu o lună, odată cu invazia rusească în Ucraina, Garry Kasparov transmitea pe contul său de Twitter că războiul comandat de Putin va fi de fapt o luptă împotriva lumii civilizate, o revoltă împotriva democrației, avertizând că fără intervenția celorlalte state, următorul pas va fi să atace NATO.

„Va exista o dată viitoare și va fi în NATO, cu o amenințare nucleară fără precedent. Nu-l lăsați pe Putin să escaladeze din nou, într-un moment și într-un loc ales de el.”, a transmis Kasparov.