Furtună puternică în București și în împrejurimi. Pompierii au fost chemați să intervină. Ce incidente s-au înregistrat. FOTO

Ultima oră. Meteorologii au emis cod portocaliu în cele mai importante regiuni ale României. Ce se întâmplă cu vremea în următoarele două ore, după valul de caniculă cu care s-a confruntat țara noastră în ultimele zile. Toți românii sunt avertizați să rămână în casele lor.

Avertisment de ultim moment de la ANM

Update 23.44. Vijelia și vântul puternic din Capitală continuă să afecteze și alte zone ale Bucureștiului. În cartierul Drumu Taberii șase mașini au fost avariate de copaci care au căzut peste autoturismele care nu se aflau în mișcare.

Dintre cele 6 autovehicule afectate, două mașini sunt avariate grav. La fața locului au sosit reprezentanți ai Jandarmeriei, Poliția Locală și proprietarii mașinilor în cauză.

Revoltat, unul dintre aceștia a mărturisit autorităților că a solicitat Primăriei Sectorului 6 de acum ceva timp să fie tăiat copacul care i-a distrus mașina, cu toate că pomul părea viguros.

Update 23.23. Din cauza furtunii din București, pompierii au fost chemați să intervină în zonele în care ploile torențiale și vântul puternic au făcut ravagii.

Mai exact, în zona Calea Floreasca din Capitală un copac a căzut pe carosabil. De asemenea, pe Calea Dorobanți un stâlp a căzut pe un autoturism.

„Ca urmare a fenomenelor meteo, pompierii ISUBIF intervin pe Calea Floreasca nr. 5 pentru indepărtarea unui copac rupt, căzut pe carosabil și pe Calea Dorobantilor pentru un stâlp căzut pe un auto”, anunță ISUBIF.

Știrea inițială

Agenția Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu în seara zilei de 28 iulie 2021 la ora 22. Specialiștii în meteorologie avertizează ca românii să rămână la adăpost, în apartamentele și casele lor, deoarece condițiile meteo capricioase au dat peste cap temperaturile atmosferice.

Se anunță ploi, vânt puternic și vijelii de la ora 22.50 până la ora ora 23:30. În județul Ilfov se va semnala vijelie puternică, cu rafale de peste 65 – 75 km/h.

De asemenea, experții ANM anunță ploi puternice, vânt și furtuni în București de la ora 22:40 până la  ora 23:30. În Capitală se vor semnala vijelii intense cu rafale de peste 70 – 75 km/h, cantități considerabile de precipitații și posibil grindină.

Ce mesaj de avertizare au transmis cei de la RO ALERT

Si RO Alert a transmis un mesaj prin care a atenționat românii de furtunile puternice care au pus stăpânie pe Capitală și județul Ilfov în următoarele 60 de minute.

După valul de caniculă care a pus stăpânire pe România în ultimele săptămâni, iată că acum au fost emise mai multe avertizari de ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și vreme rece.

Românii sunt sfătuiți să rămână la adăpost și să nu iasă afară, în aceste condiții meteo extreme. În București, zonele cele mai afectate de furtună sunt Crângași și Drumu Taberii, iar codul portocaliu este valabil și pentru zonele Măgurele, Roșu și Vârteju din județul Ilfov.

„AVERTIZARE METEO COD PORTOCALIU – averse torențiale și descărcări electrice frecvente. Perioada de manifestare 28.07.2021 până la orele 23.30. Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție.

Urmați instrucțiunile autorităților. Accesați canalele media și aplicațiile din mediul online ale DSU, IGSU și ANM pentru mai multe informații și actualizări despre eveniment.”, este mesajul transmis de către RO ALERT pentru românii din municipiul București și județul Ilfov.

Cod portocaliu de furtuni după un val de caniculă în România

Avertismentul de vremea rea de la ANM vine la doar câteva ore după ce meteorologii anunțau cod portocaliu de caniculă, cu temperaturi de 40 de grade Celsius în zonele din Muntenia și Oltenia:

„Continuă valul de căldură și persistența lui, dar în același timp vorbim și de accentuarea în intensitate. Începând de astăzi și până sâmbătă, va fi în vigoare o avertizare cod galben în cea mai mare parte a țării, privind temperaturile deosebit de ridicate atât pe parcursul zilei, cât și pe parcursul nopții.

Vorbim de temperaturi maxime între 34 și 39 grade Celsius. Minimele nu vor coborî sub 20 grade Celsius. Indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 unități”, a spus Elena Mateescu, director ANM, la Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI