Avertismentul de la WhatsApp pentru toți utilizatorii. Se întâmplă de săptămâna viitoare

Avertismentul de la WhatsApp pentru toți utilizatorii. Se întâmplă de săptămâna viitoare
Ce trebuie să știe utilizatorii WhatsApp. Așa o să fie protejați

Toți utilizatorii WhatsApp au fost îndemnați să aibă grijă de conturi pentru a nu deveni victimele unui atac cibernetic. În perioada sărbătorilor, multe persoane pot să fie păcălite prin numeroase tehnici de înșelăciune, astfel că riscă să aibă parte de probleme dacă nu aleg să se protejeze.

Anunț crunt despre WhatsApp. Ce pot să pățească utilizatorii

Experții în domeniul cibernetic au tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că tentativele de hacking și înșelăciune sunt din ce în ce mai numeroase în perioada Crăciunului, așa că utilizatorii ar trebui să aibă mai multă grijă cu privire la conturile de WhatsApp.

Mai exact, există oameni care se dau drept persoane din familie pentru a intra în posesia altor conturi de WhatsApp. În cazul în care ei pun mâna pe contul tău, există posibilitatea de a încerca să aibă acces și la alte conturi care aparțin apropiaților.

„Nu ar trebui să surprindă pe nimeni faptul că hackerii devin mai îndrăzneți și mai șireți în perioada sărbătorilor.

Este logic – atât organizațiile, cât și consumatorii au tendința de a lăsa garda jos pentru a sărbători cu familia și prietenii, lăsându-și adesea conturile nesecurizate și vulnerabile la o încălcare.”, a declarat Steven Hope, cofondator Authlogics, pentru The Sun.

Cum se pot proteja utilizatorii WhatsApp

Mai mulți experți din domeniu îi sfătuiesc pe utilizatorii Whatsapp să fie suspicioși în momentele în care primesc mesaje pe care nu le așteaptă. Aceștia au explicat cum ar trebui să fie protejate conturile pentru ca să nu existe posibilitatea unui atac cibernetic care ar putea să facă ravagii.

„Păstrați-vă codul de înregistrare sau PIN-ul de verificare în doi pași în secret, nu-l împărtășiți niciodată cu nimeni altcineva.

După ce a fost activată securitatea în doi pași, trebuie să vă asigurați că dispozitivul dumneavoastră este protejat cu un PIN sau cu securitate biometrică.

Dispozitivul trebuie să fie mereu păstrat în posesia dumneavoastră și nu trebuie să împărtășiți cum se deblochează, așa că alții nu vor putea să vă folosească contul de WhatsApp.”, a transmis Chris Hauk, care lucrează pentru confidențialitatea consumatorilor la Pixel Privacy.

Ce trebuie să știe utilizatorii WhatsApp

Din fericire, WhatsApp este o aplicație excelentă atunci când vine vorba despre confidențialitate. Cu toate acestea, în perioada sărbătorilor, toată lumea ar trebui să aibă grijă pentru a nu exista probleme. Conturile pot să fie furate ușor și recuperate destul de greu.

„În ceea ce privește aplicațiile de mesagerie, WhatsApp este una dintre cele mai sigure datorită criptării de la un capăt la altul. Dar nu înseamnă că este complet impenetrabilă.

Recomandăm să fie adăugat un strat suplimentar de protecție prin activarea autentificării cu doi factori. Astfel, o să fie configurat un PIN suplimentar din 6 cifre pe care aplicația o să îl ceară ocazional.

Este simplu de configurat și o să îngreuneze considerabil accesul infractorilor cibernetici la contul dumneavoastră.”, a declarat Jamie Akhtar, CEO la CyberSmart.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI