Avertismentul crunt al lui Vladimir Putin. Ce va face dacă Rusia va fi atacată de orice țară: „Avem dreptul legal”

Avertismentul crunt al lui Vladimir Putin. Ce va face dacă Rusia va fi atacată de orice țară: „Avem dreptul legal”
Vladimir Putin, nou avertisment

Vladimir Putin vine cu noi avertismente pentru oricine îi va sta în cale. Ce va face acesta dacă Rusia va fi atacată de orice țară? „De ce avem nevoie de o astfel de lume dacă nu există Rusia acolo?”, a spus acesta. Conducătorul Rusiei a asigurat că oricine va încerca să îi strice planurile va simți simți imediat un răspuns ferm din partea țării. De asemenea, liderul de la Kremlin a subliniat că armata rusă va folosi ,,mijloace pe care oponenții nu le au.”

Vladimir Putin, avertisment pentru oricine ar ataca Rusia: „avem dreptul legal”

Vladimir Putin a avertizat pe toată lumea în anul 2018 că va dezlănțui arme nucleare asupra lumii dacă Rusia va fi atacată. Președintele a mai spus că s-ar simți legitim în utilizarea armelor nucleare dacă are senzația că este atacat.

„De ce avem nevoie de o astfel de lume dacă nu există Rusia acolo?”, a subliniat el.

Putin a făcut aceste observații într-un lung interviu cu jurnalistul pro-Kremlin Vladimir Solovyov, care a fost difuzat de rețeaua de stat Rusia-1 în martie 2018.

El a spus că ar folosi armele în cauză dacă cineva s-ar decide să distrugă țara pe care o conduce, dar pentru umanitate ar fi o catastrofă uriașă.

,,Dacă cineva decide să distrugă Rusia, atunci avem dreptul legal de a răspunde. Da, pentru umanitate va fi o catastrofă globală. , pentru lume va fi o catastrofă globală.”

„De ce avem nevoie de o astfel de lume dacă nu există Rusia acolo?”

Putin a adăugat: „Dar totuși, în calitate de cetățean al Rusiei și șef al statului rus, vreau să îmi pun întrebarea: „De ce avem nevoie de o astfel de lume dacă nu există Rusia acolo?”

„Decizia de a folosi arme nucleare poate fi luată numai dacă sistemul nostru de avertizare asupra atacurilor cu rachete nu numai că a înregistrat lansarea rachetelor, ci a dat și o prognoză precisă și traiectorii de zbor”, a spus el.

Nu este clar însă dacă Putin a vrut să spună că Rusia va răspunde corespunzător unor posibile atacuri în cazul focoaselor nucleare sau al rachetelor nenucleare în general.

La acest moment nu există nicio indicație publică ce ar spune că puterile occidentale plănuiesc vreun atac cu rachete asupra Rusiei.

Amenințări recente

Acesta a venit chiar azi cu noi amenințări și a susținut că țara sa este pregătită să ofere un răspuns fulgerător dacă cineva intervine în situația din Ucraina.

Președintele rus a mai adăugat că “Ucraina a fost adusă la o confruntare directă cu Rusia de către forțele externe”, afirmație pe care a mai făcut-o și în trecut.