Avertisment pentru toți românii care merg în Bulgaria. La ce trebuie să fie atenți

Avertisment pentru toți românii care merg în Bulgaria. La ce trebuie să fie atenți
MAI a emis o alertă de călătorie pentru turiștii români

Vremea rece și temperaturile scăzute au cuprins și țara vecină de la Dunăre. În perioada următoare Bulgaria va avea parte de precipitații abundente și valori extrem de scăzute. În aceste condiții MAE a transmis o atenționare pentru românii care vizitează sau tranzitează Bulgaria în perioada 14-15 octombrie 2021.

Meteorologii anunță vreme rece și precipitații în Bulgaria

Datele meteo publicate de meteorologii din Bulgaria anunță vreme extrem de rece. În același timp precipitațiile vor fi mai abundente în aceste zile și în weekend. Duminică vremea va fi rece în Bulgaria, și se așteaptă ninsori în părțile de munte . Vremea înnorată cu precipitații în partea de vest este așteptată sâmbătă în Bulgaria. Temperaturile maxime vor fi în mare parte între 10 și 15 ° C.

De-a lungul coastei bulgare a Mării Negre vor fi nori semnificativi și vânt moderat în nord-estul țării. Temperaturile maxime ale aerului vor fi de 15-16 ° C, iar apa mării va fi la 17-18 ° C. Starea mării va fi moderată până agitată. Va fi înnorat și ceață în munți. În masivele din vestul Bulgariei vor fi precipitații de ploaie, pe cele mai înalte părți, pline de zăpadă. Un vânt moderat și în sud-sud-est va sufla în aceste zile. Temperatura maximă la o altitudinea de 1.200 m va fi de aproximativ 7 ° C, iar la 2.000 m – aproximativ 2 ° C.

MAI a emis o alertă de călătorie pentru turiștii români

Având în vedere noile condiții meteo anunțate în Bulgaria, Ministerul Afacerilor de Externe a emis astăzi o avertizare de călătorie. Avertizarea este pentru turiștii români care vor să viziteze sau doar să tranziteze Bulgaria în aceste zile, și mai ales între 14 și 15 octombrie. Conform atenționării, turiștii români vor trebui să fie atenți la condițiile meteo emise de meteorologii din țara vecină, acestea fiind, după cum urmează:

  • Cod portocaliu pentru precipitaţii sub formă de ploaie şi ninsoare pentru regiunile Kiustendil, Pernik, Sofia-regiune şi capitala Sofia. Cantitatea de precipitaţii va atinge valori de 35 – 50 mm;
  • Cod portocaliu de precipitaţii sub formă de ploaie pentru regiunile Blagoevgrad, Pazardjik, Smolyan, Kârdjali, Plovdiv, Gabrovo şi Loveci. Cantitatea de precipitaţii va atinge valori de 35 – 50 mm;
  • Cod galben pentru precipitaţii sub formă de ploaie pentru regiunile Montana, Vraţa, Pleven, Veliko Târnovo, Stara Zagora, Ruse, Tărgovişte, Sliven, Şumen, Razgrad, Silistra, Haskovo şi Yambol. Cantitatea de precipitaţii va fi atinge valori de 20 – 35mm.

”Autorităţile bulgare recomandă urmărirea cu atenţie a evoluţiei meteorologice din zonele respective, adaptarea vitezei la condiţiile de trafic şi respectarea cu stricteţe a semnalizărilor rutiere temporare şi a indicaţiilor/semnalelor organelor de control aflate la faţa locului. Pe perioada instituirii codurilor de atenţionare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere”, a transmis MAE.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI