Avertisment meteo ANM: ce ne așteaptă de la 1 iulie. Vești crunte pentru români

Avertisment meteo ANM: ce ne așteaptă de la 1 iulie. Vești crunte pentru români
Cum va fi vremea în următoarea perioadă. Avertismentul ANM

ANM a emis prognoza meteo pentru perioada 27 iunie – 10 iulie, pentru fiecare zonă din țară. Potrivit meteorologilor, vremea se va încălzi, iar probabilitatea de averse va fi mai mare după 1 iulie.

Cum va fi vremea în Banat

Vremea se va încălzi constant până în data de 1 iulie și va deveni caniculară. Media temperaturilor se vor apropia de 38 de grade Celsius. Totodată, vor fi în creștere și minimele termice. Media lor vor fi în jur de 20 de grade Celsius.

Cu toate acestea, temperaturile vor fi în scădere, iar la finalul de prognoză, media maximelor va ajunge să se situeze între 28 și 30 de grade, față de 38 de grade, iar minimele vor fi între 14 și 16 grade Celsius. Probabilitatea de averse va fi mai ridicată după 1 iulie.

Cum va fi vremea în Crișana

La fel ca și în Banat, în Crișana vremea se va încălzi până pe 1 iulie, iar vremea va deveni caniculară. Maximele se vor situa în jurul valorii de 37 de grade. Totodată, minimele termine vor crește și ele, iar media acestora în dimineața zilei de 2 iulie se va situa între 19 și 20 de grade.

La finalul intervalului de prognoză, media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 28 de grade Celsius, iar minimele între 13 și 15 grade Celsius. Probabilitatea de averse va crește începând cu data de 2 iulie.

Cum va fi vremea în Maramureș

Vremea se va încălzi și în Maramureș până la 1 iulie, iar media temperaturilor se va situa în jurul valorii de 35 de grade. Media minimelor termice se va situa în jurul valorii de 15 grade, apoi va urca spre 17-18 grade .

La finalul intervalului de prognoză, maximele termice se vor situa între 25 și 27 de grade Celsius, iar minimele între 12 și 14 grade Celsius. De asemenea, începând cu data de 1 iulie, vor fi averse aproape zilnic.

Cum va fi vremea în Transilvania

În această regiune, vremea se va încălzi spre finalul săptămânii. Din data de 29 iunie va deveni local canicula, iar media maximelor termice se vor situa în jurul valorii de 34-35 de grade.

La finalul intervalului de prognoză, maximele vor ajunge în medie să se situeze în jurul valorii de 26 de grade, iar media minimelor între 12 și 14 grade Celsius. Până la finalul lunii iunie vor fi averse în fiecare zi, însă pe suprafețe mici, apoi pe arii mai extinse.

Cum va fi vremea în Moldova

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a intervalului, local caniculară, mai ales între 29 și 30 iunie, atunci când media maximelor termice se vor situa între 35 și 36 de grade Celsius.

De asemenea, și minimele vor fi ridicate, cele mai mari medii se vor atinge între 30 iunie și 3 iulie, atunci când acestea se vor situa între 8 și 20 de grade Celsius. Vor exista și averse, însă de scurtă durată.

Cum va fi vremea în Muntenia

Vremea în Muntenia va fi călduroasă și caniculară în unele zile, pe arii mai extinse în 29 și 30 iunie, dar și 5 și 6 iulie. În aceste perioade, maximele vor atinge, în medie, valori între 34 și 36 de grade Celsius.

Media minimelor se va situa între 17 și 19 grade, iar pe alocuri vor fi averse, cu o probabilitate mai mare până spre finalul lunii iunie, apoi din nou după data de 5 iulie.

Cum va fi vremea în Dobrogea

Aici, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit. Maximele de temperatură vor fi în jurul valorilor de 28-30 de grade Celsius, iar minimele între 19 și 20 de grade Celsius.

Vor fi averse pe alocuri, însă cu o probabilitate mai mare în ultimele zile ale lunii iunie, apoi din nou după data de 5 iulie.

Cum va fi vremea în Oltenia

Vremea va fi călduroasă în Muntenia, chiar caniculară între 29 și 30 iunie, precum și pe 1 iulie și în jurul date de 6 iulie. În această perioadă, maximele termice vor ajunge până la 34-36 de grade Celsius.

Media minimelor termice vor avea oscilații, între 17 și 19 grade Celsius. Aversele vor apărea în primele zile de prognoză, însă mai ales după data de 1 iulie.