Avertisment îngrijorător din partea medicilor. O nouă afecțiune des întâlnită la români provoacă forme grave de coronavirus

de: Rosu Ioana
18 09. 2020

Numărul cazurilor de COVID-19 cresc alarmant, iar medicii din prima linie au ajuns aproape de epuizare. Aceștia transmit avertismente către populație pentru respectarea măsurilor de igienă, în contextul în care România se îndreaptă către un al doilea val al pandemiei, asemeni altor țări din Europa.

Care este orașul din România cu cele mai multe cazuri

Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a transmis recent un mesaj de conștientizare pentru cetățeni, în urma creșterii alarmante a cazurilor în ultimele două zile. Aceasta susține că lucrurile nu se îndreaptă în direcția bună, iar Capitala se află pe primul loc.

Sursă foto: libertatea.ro

Medicul a explicat, de asemenea, că 80% dintre pacienții internați în spitalul pe care îl conduce manifestă forme medii și grave, având nevoie de oxigen.

„E îngrijorător că numărul de cazuri raportate în ultimele două zile este în creștere iar Bucureștiul este pe primul loc.

Îngrijorător este că la Institutul Marius Nasta numărul pacienților cu forme moderate și severe reprezintă 80% din totalul celor internați, nu neapărat la terapie intensivă, dar care au nevoie de oxigen”, a dezvălui managerul Institutului “Marius Nasta”.

România se apropie de valul doi al pandemiei

Beatrice Mahler trage un mare semnal de alarmă cu privire la cormobiditățile comune la majoritatea pacienților cu forme medii și grave. Una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni, pe lângă obezitate și restul bolilor cronice cunoscute, este hipertensiunea, o problemă cu care multe persoane se confruntă de la o anumită vârstă.

Chiar și așa, în lipsa noului coronavirus, hipertensiunea poate fi tratată cu mdicamente, fără a crea alte probleme.
Românii mai trebuie să țină seama de faptul că multe țări din Europa au înregistrat în ultimele zile multe cazuri de COVID-19, ceea ce înseamnă că valul doi al pandemiei este foarte aproape.

Dezavantajul pe care țara noastră îl are față de vecini este acela că sistemul de sănătate nu este pregătit pentru a gestiona o pandemie de o asemenea anvergură.

“Majoritatea au comorbidități, dar surprinzător este că forma severă de coronavirus dacă au, de exemplu, o hipertensiune pe care, de regulă, o tratează și nu necesită spitalizare.

Există riscul să crească numărul de cazuri, vedem tendința nu doar la noi, ci și în Europa. Europa a intrat în valul doi, din păcate noi pornim în această direcție de pe o poziție care nu ne avantajează deloc, cu număr mare de cazuri.

Toamna va fi extrem de dificilă. Avem lucruri pe care le putem face ca să ne protejăm de infecții”, a declarat la Digi24 Beatrice Mahler.