10 aug. 2020 | 07:28

Avertisment dur al medicilor după moartea tinerei din Alba. Infecția cu COVID-19, risc major pentru pentru o nouă categorie de persoane

Știri generale
Avertisment dur al medicilor după moartea tinerei din Alba. Infecția cu COVID-19, risc major pentru pentru o nouă categorie de persoane
Avertisment dur al medicilor după moartea tinerei din Alba. Infecția cu COVID-19, risc major pentru pentru o nouă categorie de persoane

Medicii infecționiști trag un semnal de alarmă asupra unei noi categorii de persoane care pot fi grav afectate de infecția cu COVID-19. În urmă cu două zile, o tânără de 33 de ani, fără cormobidități, a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, unde era internată în secția de terapie intensivă.

Noul coronavirus, pericol uriaș pentru femeile însărcinate

Un caz dramatic a cutremurat România în urmă cu puțin timp. O tănără însărcinată în 25 de săptămâni s-a stins fulgerător după ce s-a infectat cu COVID-19. Viitoarea mămică avea 33 de ani și a contactat virusul de la fratele său, recent întors din Spania.

Nimic nu prevestea o nenorocire, însă în scurt timp, starea tinerei s-a agravat, aceasta dezvoltând bronhopneumonie bilaterală, insuficienţă hepatică şi insuficienţă respiratorie acută, toate fiind cauzate de infecție.

La 33 de ani, alte boli cronice nu avea, dar avea o infecție cu coronavirus, iar gravidele au un risc major care poate fi agravat de acest coronavirus„, a declarat pentru Digi24 Silviu Tuzes, medic şef la secția ATI.

Deși medicii au încercat toate tratamentele pentru a salva viața femeii și a bebelușului, din păcate, cei doi au murit împreună, lăsând în urma lor o durere fără margini.

Monitorizarea și evaluarea sarcinii trebuie să fie realizate corect

Medicul Adrian Marinescu de la Institutul de Boli Infecțioase “Matei Balș” atrage atenția vizavi de pericolul reprezentat de COVID-19 asupra femeilor însărcinate. După cazul morții gravidei din Alba, toate femeile sunt avertizate să aibă o atenție sporită vizavi de starea lor de sănătate, dar și cu cine intră în contact în această perioadă.

 

De asemenea, medicul infecționist avertizează că dintr-o stare asimptmatică se poate ajunge la o agravare a stării de sănătate, inclusive deces, lucru ce poate fi evitat printr-o monitorizare atentă și îndeaproape a sarcinii și a regulilor de igienă și a măsurilor de distanțare.

În timpul sarcinii cu siguranţă avem modificări ale coagulării, şi atunci sunt două mecanisme, pe de o parte este acţiunea virusului care de asemenea determină modificări aşa cum bine ştim la nivelul coagulării, şi vine şi sarcina.

Factori de risc înseamnă şi sarcina, nu numai afecţiunile cronice sau vârsta, pentru aceste persoane, şi aici aş trage un semnal de alarmă, este foarte important să fie o evaluare şi monitorizare corecte, pentru că există riscul ca în momentul initial să fie asimptomatică, şi pe urmă să evolueze din păcate într-un interval scurt de timp, cu complicaţii importante, aşa cum s-a întâmplat aici.

Nimeni nu ar trebui să poarte mască pe o perioadă lungă de timp, fără să existe pauză, pentru că este clar că este o oxigenare redusă”, a declarat medicul pentru Mediafax.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
Ieri legendă, azi ”terorist”! A fugit din țară, iar acum e șofer și vânzător de cărți: ”Mi-a luat tot”
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Pensionarea anticipată. Penalizările care se vor aplica din septembrie
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Bărbații între 18 și 60 ani, luați în Armată. Legea care sperie o țară întreagă
Capital.ro
Trucul care te ajută să testezi calitatea cașcavalului. Așa poți afla ce mănânci cu adevărat
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se dau PRIME de PAȘTE! Anunțul momentului în ROMÂNIA
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro