Avertisment crunt pentru români! Ce riscă cei care falsifică certificatele verzi. Ministrul de Interne a spus clar

de: Anca Lupescu
18 10. 2021

Românii au parte de un avertisment foarte dur din partea autorităților. Ministrul de Interne a făcut anunțul.

Ce riscă românii care umblă cu certificate de vaccinare false

Este vorba despre persoanele care falsifică certificate verzi pentru a obține beneficii și intrare în diverse localuri. În acest sens, Lucian Bode spune că românii fac asta sunt pasibili de închisoare.

”Îi avertizez că vor ajunge la pușcărie… Este inadmisibil să-ți bagi joc de cei din jurul tău”, a spus Lucian Bode.

Ministrul de Interne crede că va scădea numărul infracțiunilor, după primele condamnări.

”Apetitul va scădea după ce vor fi primele condamnări”, a precizat ministrul Bode

O mare rețea de eliberare de certificate false de vaccinare acționa în Prahova. Sumele cerute pentru un astfel de certificat ajungeau și până la 1.000 de lei.

Rețea de eliberare de certificate false covid, destructurată

Au fost reținute în acest dosar 4 persoane, dintre care 3 asistenți medicali.

„Începând cu luna iunie 2021, inculpaţii şi suspecţii, profitând de reticenţa unei părţi a populaţiei în privinţa vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2, coroborată cu dorinţa acesteia de a beneficia totuşi de avantajele oferite de certificatul de vaccinare COVID, în condiţiile noilor restricţii impuse de autorităţi, au creat un veritabil circuit paralel de vaccinare fictivă,

în conivenţă infracţională cu personal medical din cadrul unui centru de vaccinare, precum şi din cadrul mai multor cabinete medicale individuale ale medicilor de familie de pe raza judeţului Prahova, în scopul obţinerii de importante foloase materiale, punând, astfel, în pericol sănătatea populaţiei în condiţiile liberei circulaţii a persoanelor pretins vaccinate.

Inculpaţii asigurau pentru persoanele interesate obţinerea adeverinţei care atestă vaccinarea inclusiv prin introducerea menţiunilor în baza naţională RENV, fără însă a se proceda la inocularea serului anti-COVID beneficiarilor„, spun procurorii Parchetului Tribunalului Prahova.

Conform unor surse judiciare, oamenii cereau și 1.000 de lei pentru un certificat covid fals. Anchetatorii au făcut joi 17 percheziții la domiciliu și la sediile centrului de vaccinare și ale cabinetelor medicale individuale ale medicilor de familie.