Averea Dianei Șoșoacă e colosală. Este cel mai bogat lider de la AUR

Averea Dianei Șoșoacă e colosală. Este cel mai bogat lider de la AUR
Diana Iovanovici-Șoșoacă, de la anonimitate la senator

Alianța AUR, din outsiderul văzut de toată clasa politică, a devenit peste noapte roata din Parlament. AUR a devenit peste noapte partidul care poate destabiliza sau concretiza noua ordine politică din Parlamentul României. Printre membrii alianței, remarcați în presă, în afară de co-președinți, este și avocatul Diana Iovanovici-Șoșoacă. Avocatul, acum în postura de Senator de Iași, a ieșit în evidență prin critici dure și mesaje naționaliste în ultima perioadă.

Diana Iovanovici-Șoșoacă, de la anonimitate la senator

Până de curând nimeni nu auzise de Diana Iovanovici-Șoșoacă, de profesie avocat. Avocatul Diana Iovanovici-Șoșoacă a ieșit din anonimat odată cu declanșarea pandemiei, mai ales după momentul Iași, cu ocazia  pelerinajului de Sf. Parascheva și, ulterior, momentul Constanța.

Odată cu intrarea în carantină a orașului Constanța, Arhiepiscopul Tomisului a avut parte de altercații cu jandarmii care, conform acestuia, au făcut abuz în timpul unor slujbe religioase, cu ocazia pelerinajului de Sf. Andrei. Ulterior, Arhiepiscopul Tomisului a dat în judecată organele statului, iar ca avocat reprezentant a fost chiar Diana Iovanovici-Șoșoacă.

Dar momentul zero al ieșirii din anonimat a fost la așa-zisa întâlnire dintre Florin Iordache, ministrul justiției în 2017. La acel moment Florin Iordache a invitat un grup de specialiști, printre care și Diana Iovanovici-Șoșoacă la consultări.

Consultările erau cu privre la modificarea legilor justiției și a codurilor penale. Era vorba de celebra Ordonanță 13. Pandemia și măsurile luate de autorități au dezlănțuit-o pe Diana Iovanovici-Șoșoacă împotriva guvernanților și a factorilor de decizie.

Fie că a fost la Iași, fie că a fost la Constanța, sau în mediul online, Diana Iovanovici-Șoșoacă a avut întotdeauna un discurs naționalist, aproape extremist. Se pare că locul unde discursurile sale au prins contur și s-au mulat pe ideologiile de partid, a fost chiar alianța AUR, din care acum face parte și i-a dat și locul de senator în viitorul Parlament.

Diana Șoșoacă, cel mai bogat membru AUR

Cum era și normal, după o așa victorie, presa a început să caute date concrete despre viitorul senator de Iași, Diana Iovanovici-Șoșoacă.

Conform declarațiilor sale de avere, avocatul ar deține patru terenuri. Unul, care este un teren agricol, este de aproximativ 22.500 de metri pătrați.

Mai deține alte trei, terenuri intravilane. Primul în Dâmbovița, de 2.170 de metri pătrați, și alte două în Căciulata, județul Vălcea, 1.315, respectiv 60 de metri pătrați.

Din aceeași declarație mai reiese că are doua apartamente și o casă de vacanță, o mașină, și obiecte de artă. Valoarea obietelor de artă, declarată, ar fi de 5.000 de euro.

Mai deține și câteva active financiare, sub formă de conturi curente, depozite bancare sau fonduri de investiții. Valoarea totală a acestor active se ridică la suma de 47.600 de lei, respectiv 21.000 de euro. Avocatul a mai declarat că, anual, câștigă undeva în jurul sumei de 250.000 de lei ca avocat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI