Avantajul românilor care au 3 doze de vaccin. Alexandru Rafila a făcut anunțul surpriză

Avantajul românilor care au 3 doze de vaccin. Alexandru Rafila a făcut anunțul surpriză
Alexandru Rafila, anunt despre certificatele cu 3 doze de vaccin

Vești importante pentru românii de pretutindeni. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, 26 ianuarie, că persoanele care dețin un certificat verde și au primit 3 doze de vaccin anti-COVID ar putea fi scutiți de carantină și testare. E valabil pentru cetățenii Uniunii Europene.

Ce avantaj au persoanele care s-au vaccinat cu trei doze împotriva coronavirusului

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a făcut o serie de declarații incredibile miercuri, 26 ianuarie. Oficialil țării a subliniat hotărârea Comisiei Europene pe care România trebuie să o aplice pentru a circula în statele Uniunii Europene, respectiv certificatul verde care include vaccinarea anti-COVID cu trei doze.

„Vestea bună este că toţi acest aceşti cetăţeni ai Uniunii Europene care posedă un astfel de certificat probabil că vor fi scutiţi la nivelul Uniunii atât de carantină, cât şi de testare. Noi îl vom pune în aplicare cât de repede putem. Data limită este luna februarie. Pe măsură ce Uniunea va lua decizii în legătură cu utilizarea acestui certificat, ne vom adapta şi noi.

Deocamdată, de la începutul lunii februarie trebuie să ne adaptăm şi să utilizăm pentru circulaţia internaţională un certificat care este valabil cu trei doze sau două doze după caz, pentru că există şi vaccinare completă cu vaccinul Johnson”, afirmă ministrul Sănătății Alexandru Rafila, potrivit celor de la Mediafax.

„Trebuie să luăm în considerare priorităţile de sănătate publică!”

Ce a răspuns ministrul Sănătății atunci când a fost întrebat dacă România va introduce certificatul verde cu 3 doze obligatorii, dacă țara noastră va depăși 70.000 de infectări zilnice.

Ministrul Alexandru Rafila a subliniat faptul că România este obligată de legislația U.E. să adopte certificatul verde valabil pentru circulația în interiorul Uniunii.

„Eu sper să nu ajungem la cele 70.000 de cazuri, dar nici nu pot să exclud acest lucru. Noi suntem obligaţi de legislaţia Uniunii Europene să îl adoptăm pe cel pentru circulaţia în interiorul Uniunii.

În ceea ce priveşte utilizarea în România, trebuie să luăm în considerare priorităţile de sănătate publică, dar şi celelalte priorităţi care ţin de funcţionarea economiei.

Nu este o decizie pe care o ia Ministerul Sănătăţii, trebuie luată la nivelul Guvernului după consultări cu toţi actorii sociali.”, a completat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, pentru sursa citată.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 26 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 34.255 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. Infectările s-au dublat în ultimele 24 de ore.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI