Avantaj nou pentru jucătorii la LOTO! 15 septembrie 2020, zi importantă în istoria Loteriei Române

de: Alexandra Chivu
17 09. 2020

15 septembrie va rămâne o zi importantă în istoria Loteriei Române. La acea dată, agenția de jocuri de noroc și Autoritatea pentru Digitalizarea României au semnat contractul pentru crearea și dezvoltarea platformei informatice de comercializare a jocurilor loteristice online.

Avantaj nou pentru jucători: Loto 6/49 va fi disponibil și online. Pe 15 septembrie 2020 s-a semnat contractul cu ADR

Conform documentului care a fost parafat la sediul Autorității pentru Digitalizarea României, implementarea jocurilor loto online se va face în patru etape. LOTO 6 din 49 și Noroc sunt jocurile care oferă posibilitatea doritorilor să-și încerce șansa și în mediul virtual în prima etapă a implementării.

Participarea la celelalte jocuri loteristice tradiționale, anume Joker, Noroc Plus, Loto 5 din 40 și Super Noroc, se poate face prin intermediul platformei proprii de comercializare a jocurilor LOTO online de pe site-ul instituției, dar și toți pașii care urmează să fie făcuți pentru realizarea integrală a proiectului Loteriei Naționale fac obiectul celorlalte trei stadii care vor fi parcurse în perioada următoare.

„Ne-am ținut de promisiunea pe care am făcut-o jucătorilor”

„15 septembrie 2020 va rămâne o zi importantă în istoria Loteriei Române. Semnarea contractului cu Autoritatea pentru Digitalizarea României consfinţeşte colaborarea pe care o avem încă din luna aprilie. Crearea platformei informatice proprii de comercializare a jocurilor loteristice online reprezintă un proces necesar şi firesc, iar realizarea acesteia este aşteptată de jucători de foarte mulţi ani.

Digitalizarea reprezintă un pas important pentru dezvoltarea și modernizarea Loteriei Române. Mă bucur că această realizare se concretizează în mandatul meu și datorez succesul întregii echipe. Toate demersurile pe care le-am făcut au fost susţinute, din prima clipă, de Consiliul de Administrație, de Adunarea Generală a Acționarilor şi, bineînţeles, de domnul Virgil-Daniel Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Împreună ne-am ţinut promisiunea pe care am facut-o jucătorilor Loteriei Române cărora le mulţumim pentru încredere şi le dedicăm, ca şi întregii societăţi româneşti, cei 114 ani de activitate”, a declarat Sebastian-Iacob Moga, director general al Companiei Naționale ”Loteria Română” S.A.

Pierderi mari la buget din cauza pauzei la noroc

În cazinouri și în sălile pentru jocuri de noroc au acces doar cei care poartă marscă de protecție. Și angajații sunt obligați să o poarte în permanență și să dezinfecteze locațiile. În cele aproape trei luni în care activitatea din domeniul jocurilor de noroc a fost blocată, 45.000 de angajați au fost în șomaj tehnic. Fiecare lună de pauză reprezintă între 60 și 70 de milioane de euro pierderi la bugetul de stat.