Autostrada A3 se închide două zile. Ce rute alternative au șoferii

de: Ștefan R. Apostol
13 08. 2024

De ceva vreme se lucrează la infrastructura rutieră situată foarte aproape de Autostrada A 3. Ca urmare a unor noi procese de lucrări, CNAIR anunță că Autostrada A3 se închide două zile, iar Poliția Rutieră precizează ce rute alternative au șoferii.

Lucrări de modernizare a infrastructurii pe A3

Așa cum CNAIR anunța în iulie, au început lucrări de modernizare pe A3, este vorba de cosolidarea și modernizarea unui pod situat la km 53+275 m pe autosrada A3.

Ca urmare a acestei situații, IPJ Prahova a emis un comunicat prin care îi atenționează pe șoferi de anumite restricții și închiderea temporară în zilele de marți, 13 august, și miercuri, 14 august, a acestei autostrăzi.

Astfel că, spun cei dela IPJ Prahova, pe sensul de mers dinspre București spre Ploiești, se vor impune restricții de circulație între orele 00:30 și 06:30.

Autostrada A3 se închide două zile

Timp de două ziel traficul pe autostrada A3 va fi restricționat, ca urmare a demarării lucrărilor de montare a tablierelor metalice la podul aflat la km 53+275 m. Asta înseamnă că se introduc și rute alternative pentru traficul dinspre București spre Ploiești.

Conform IPJ Prahova, ruta ocolitoare a fost stabilită pe tronsonul Gherghița-Drumul Județean 100 B-Drumul Județean 101F-Valea Călugărească-Drumul Național 1B-Ploiești.

Pe celălalt sens de mers, dinspre Ploiești spre București, ruta ocolitoare este stabilită pe tronsonul zonei de sens giratoriu Tătărani pe Drumul Național 1, având în vedere că restricțiile de circulație vor fi în vigoare în aceste 2 zile, între orele 21:00 și 06:00 pe acest sens de mers.

Alte lucrări de infrasructură anunțate de CNAIR

Și în alte zone din țară se efectuează lcurări de reparații și modernizare, precum cele de pe DN1A, unde sunt anunțate lucrări de reparații la infrastructura podului de aici, în dreptul kilometrului 90+086, în zona râului Teleajen, pe raza localității Blejoi din județul Prahova.

Un alt comunicat CNAIR impune restricții în perioada 14 – 16 august, conform Ordinului MT-MAI nr. 1249-132/2018:

„CNAIR anunţă participanţii la trafic că potrivit prevederilor Ordinului MT-MAI nr. 1249-132/2018, circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, este interzisă în zilele de miercuri 14 august (data premergătoare zilei de sărbătoare legală), joi 15 august (ziua Adormirea Maicii Domnului), vineri 16 august (zi liberă conform HG nr. 1307/2023), sâmbătă 17 august 2024 și duminică 18 august 2024 conform Anexei nr. 1 la Ordin.”, se arată în comunicatul CNAIR.

Așadar, mare atenție la cum și pe unde alegeți să circulați în aceste zile, având în vedere informările CNAIR și a celor de la Poliția Rutieră, precum și interdicțiile impuse de autorități, ca urmare a lucrărilor.