Autoritățile din Brașov, în alertă, după ce un bărbat și-a sacrificat porcul în casă. Motivul pentru care a recurs la un asemenea gest

de: Rosu Ioana
15 12. 2021

Mai mulți brașoveni au trăit momente de groază după ce au auzit sunete ciudate venite din gospodăria unui vecin. Ajunși la fața locului pentru a verifica ce se întâmplă, oamenii au fost îngroziți de scenele văzute, astfel că au apelat fără să mai stea pe gânduri la 112. Oamenii legii au intervenit rapid, astfel că bărbatul a fost amendat imediat pentru fapta sa.

Brașoveanul își sacrificase porcul în casă

Marea le-a fost mirarea polițiștilor din localitatea Holbav, județul Brașov, după ce au fost solicitați cu privire la o crimă care s-ar fi petrecut în imediata apropiere. Cei care au alertat autoritățile au fost vecinii unui bărbat, speriați de zgomotele ciudate care păreau a fi specifice unei crime. Când au ajuns la casa suspectului, acesta și-a întâmpinat vecinii cu sânge pe mâini și cu un cuțit în mână, pe semne că frica lor se adeverea.

Imediat, la fața locului au intervenit mai mulți polițiști care au descoperit că, după câteva pahare de alcool consumate, bărbatul a decis să-și sacrifice porcul pentru sărbători în casă, pentru că afară era prea frig.

Oamenii legii i-au aplicat o amendă usturptoare, având în vedere că nu a respectat procedura de sacrificare a porcului, conform regulilor actuale.

Cu se va fi înlocuită carnea de porc în acest an

Producătorii preparatelor din carne se plâng că nu mai găsesc materie primă pentru a pregăti bunătăți specifice sezonului. În ajutorul lor vin cercetătorii de la Universitatea de Științele Vieții din Iași, care le propun o alternativă: carnea de muflon, mistreț sau cerb.

Unul dintre producătorii care a pus în practică această schimbare este Cosmin Vișan, care a explicat avantajele pe care le are această înlocuire a cărnii de porc cu alt tip de carne, la fel de gustoasă, dar mai scumpă.

„Muflonul este o oaie sălbatică, așa i se spune în denumirea românească. Este ceva care se adresează persoanelor care vor să mănânce ceva bun și puțin, nu cantități mari cum suntem învățați în general. O pastramă de muflon se ridică în jur la 100, 110 lei kilogramul”, a explicat acesta, potrivit Digi24.

De asemenea, specialiștii din cadrul Universității de Științele Vieții din Iași afirmă că această reorientare a producătorilor către alte tipuri de materie vine natural, având în vedere cantitatea insuficientă a cărnii de porc, de vită sau de oaie.

„Primim animale care prin nutriție li se adaugă mari cantități de aditivi furajeri, mari cantități de apă care este reținută de acești aditivi furajeri. Și atunci când supunem un produs unui tratament termic o să vedem că mai rămânem cu 40%.”, a explicat Marius Ciobanu, șef de lucrări la Departamentul Tehnologie al universității.