Autoritățile au decis. Ce se întâmplă acum cu Andreea Cosma, fiica baronului PSD

de: Filon Stan
16 06. 2020

Victorie răsuntoare a familiei baronului PSD Mircea Cosma în justiție! Curtea Supremă a anulat condamnarea de 4 ani de închisoare a Andreei Cosma, fiica fostului preşedinte al CJ Prahova. Andreea Cosma fusese condamnată de Instanța Supremă în dosarul „Ciuperceasca”.

Andreea Cosma a scăpat de condamnarea de 4 ani cu executare. Dosarul se rejudecă

Fiica lui Mircea Cosma a fost condamnată, în decembrie 2018, de instanţa supremă, la o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul „Ciuperceasca”. DNA Ploieşti o trimisese în judecată pentru fapte comise în anul 2015, când Andreea Cosma era notar public.

Decizia a fost contestată, iar noul complet a dispus marţi: „Desfiinţează sentinţa penală apelată şi trimite cauza spre rejudecare la Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”.

Andreea Cosma a scăpat de condamnarea de 4 ani cu executare. Dosarul se rejudecă

Procurorul care i-a inventat procesul, urmărit penal

Pe lângă anularea condamnării, magistrații au decis de asemenea respingerea cererii de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) în vederea pronunţării unei hotărâri preliminare, cu majoritate de voturi.

Dosarul a fost instrumentat de procurorul Alfred Savu și Lucian Onea, iar în urma scandalului de la DNA Ploiești s-a aflat că cei i-ar fi întocmit un dosar penal inventat Andreei Cosma. Procurorul Alfred Savi a fost chiar urmărit penal, după ce ar fi inventat acuzațiile din dosar.

”Procurorii din cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un procuror, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de represiune nedreaptă prev. de art. 283 alin. 1 Cod penal, constând în aceea că, în calitate de procuror de caz a instrumentat un dosar al D.N.A. – ST Ploieşti și, cu intenţie, a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă un notar public, iar ulterior, prin rechizitoriul din data de 23.12.2015 a dispus sesizarea instanţei de judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, deși ar fi știut că notarul public este nevinovat”, preciza un comunicat oferit de Ministerul Public.