Australian Open 2023 | Cu cine vor juca în primul tur cele cinci jucătoare din România

de: Sorin Barbu
12 01. 2023

Cele cinci jucătoare din România care sunt pe taboul principal de la Australian Open și-au aflat adversarele din primul tur. Cea mai grea misiune o are Jaqueline Cristian. Sportiva de pe locul 143 WTA o va înfrunta pe Jessica Pegula, favorita numărul trei a competiţiei.

Româncele de la Australian Open 2023 și-au aflat adversarele din primul tur

Australian Open 2023 se va desfășura în perioada 16-29 ianuarie și va avea cele mai mari premii din istorie: 51.6 milioane de dolari americani. În condițiile în care Simona Halep este suspendată pentru dopaj, România are cinci jucătoare pe tabloul principal al primului Grand Slam din acest an: Irina Begu, Sorana Cîrstea, Jaqueline Cristian, Ana Bogdan și Patricia Țig Iar organizatorii au anunțat și pe cine vor înfrunta în primul tur.

În lipsa Simonei Halep, Irina Begu este jucătoarea din România cea mai bine clasată. Favorita numărul 27 o va înfrunta în primul tur pe chinezoaica Saisai Zheng, sportivă de 28 de ani care nu a trecut până acum de primul tur de la Australian Open.

Sorana Cîrstea va avea o misiune dificilă și o va înfrunta pe Yulia Putintseva, o sportivă care a învins-o de trei ori în cinci întâlniri. Ana Bogdan, sportiva de pe locul 61, se va duela în primul meci cu Anna Bondar. Cea mai grea misiune o are Jaqueline Cristian, care va încerca să treacă de numărul WTA, Jessica Pegula.

O „misiune imposibilă” are și Patricia Ţig. Sportiva de pe locul 790 WTA o va întâlni pe ocupanta poziţiei 23, Shuai Zhang.

Cine transmite la TV Australian Open 2023

Australian Open 2023 va putea fi urmărit și în România pe postul de televiziune Eurosport. Câștigătorii en-titre ai competiției sunt spaniolul Rafael Nadal și australianca Ashleigh Barty, jucătoare retrasă între timp din circuitul WTA. Va fi interesant de văzut cum va fi primit Novak Djokovic, jucător care anul trecut nu a fost lăsat să participe pentru că nu a putut să demonstreze că s-a vaccinat sau că a trecut prin COVID-19.