Au transformat un hotel în cămin pentru oamenii străzii: cât costă o cameră

de: Puiu Alexandru
17 02. 2020

În încercarea de a facilita reabilitarea unui grup semnificativ de oameni ai străzii, membrii unei organizații non-profit au transformat un hotel în cămin.

Pe parcursul vieții noastre, problema oamenilor străzii este foarte improbabil să fie rezolvată. Mai mult decât atât, sunt șanse mari să se acutizeze, iar numărul celor care au nevoie de un acoperiș deasupra capului să crească. Din fericire, există și foarte mulți oamenii împreună cu diverse fundații care se străduiesc să schimbe acest lucru și să dea o șansă, măcar unui număr mic de oameni.

Unul dintre cele mai spectaculoase proiecte despre care am citit în ultima perioadă s-a materializat de curând în Colorado, Statele Unite ale Americii. Acolo, un hotel intitulat Quality Inn & Suites a fost transformat într-o clădire de tip cămin pentru oamenii străzii.

Deschisă în urmă cu mai puțin de o lună, noua casă pentru neajutorați include 139 de micro apartamente și toate au ajuns să fie ocupate de oamenii care, în orice alte condiții, nu ar avea unde să stea.

Munca de regândire a ansamblului și materializare a conceptului a fost făcută de Renaissance Housing Development, o divizie a Coaliției pentru oameni ai străzii din Colorado. Rezultatul final poartă numele Fusion Studios și o găsești pe Quebec Street în Park Hill.

Prețul unei camere este un pic neobișnuit, pentru că nu plătești un preț fix. În schimb contravaloarea cazării pentru oamenii străzii reprezintă 30% din banii pe care îi câștigă fiecare locatar, dacă îi câștigă. Chiar și așa, cele 139 de micro apartamente reprezintă un pas important în reabilitarea oamenilor străzii și reintegrarea lor în societate. Datorită faptului că au un loc unde să stea, se pot angaja, după care pot dobândi asigurare medicală și socială.

John Parvensky, directorul Coaliției pentru Oamenii Străzii din Colorado a afirmat că acest proiect s-a născut din disperare. ”Ne-am gândit care este cea mai bună cale pentru a micșora timpul în care oamenii străzii au un loc pe care să-l numească acasă cât mai repede cu putință.”, a explicat Parvensky.