Au scăzut prețurile în Mamaia! Cât costă un șezlong, o apă și o porție de hamsii la început de iulie 2022 FOTO EXCLUSIV

Au scăzut prețurile în Mamaia! Cât costă un șezlong, o apă și o porție de hamsii la început de iulie 2022 FOTO EXCLUSIV
Surpriză mare pentru români pe litoral. Au scăzut prețurile în Mamaia!

Cum bine știe toată lumea, iulie, august și septembrie, sunt lunile în care românii fug la mare. Și tot după cum bine știm toți, anul acesta prețurile au explodat. I-au cam pus pe jar pe împătimiții de sejururi la Marea Neagră. Dar, mare a fost supriza să afle că au scăzut prețurile în Mamaia! Dacă vă întrebați cât costă un șezlong, o apă și o porție de hamsii la început de iulie 2022, atenție! avem răspunsurile.

Surpriză mare pentru români pe litoral. Au scăzut prețurile în Mamaia!

Nu cu mult timp în urmă vă scriam un articol în care vorbeam de prețurile de pe litoralul românesc, la începutul lunii iunie. La acel moment vă spuneam că o porție de hamsii, 200 de grame, ajungea într-un restaurant la cel puțin 30 de lei. Dacă ne aducem aminte, tot atunci vorbeam de prețul unui șezlong, tot în Mamaia, iar prețul în iunie era imens.

Iată că la început de iulie au scăzut prețurile în Mamaia! Mai mult ca sigur că nu veți crede, dar avem și dovada din teren, și iată cam care sunt acum prețurile:

 • 2 seri la un hotel de 4 stele din Mamaia costă 900 lei
 • 2 seri la un hotel de 3 stele din Mamaia costă 700 lei

 

Conform informațiilor culese din teren, celebra telegondolă din Mamaia merge mai mult goală, în weekenduri. La acest moment prețul unui bilet este de 25 de lei dus, 25 lei întors. Deși suntem în weekend, cabinele pleacă goale, și se întorc la fel, goale.

Ca și comparație, în 2021, un bilet era 20 de lei pe sens, și nu se puteau achiziționa bilete dus-întors. Tot atunci copii sub 7 ani și cei cu legitimație de handicap aveau gratuitate.

Acum, oamenii merg cu telegondola doar seara, când ies în oraș să mănânce și chiar se face coadă la bilete. Din păcate, așa cum am constatat și noi, telegondola pe timp de zi merge goală ore bune.

Cât costă un șezlong, o apă și o porție de hamsii la început de iulie 2022

Ceea ce a fost și mai interesant, având în vedere ce spuneam la început, este că au scăzut prețurile la șezlong, apă și porțiile de hamsii. De asemenea, în restaurantele tip autoservire (la împinge-tava), prețurile au scăzut față de prima zi de sezon estival, 1 Mai, și față de luna iunie. Dacă vă întrebați cât costă un șezlong, o apă și o porție de hamsii la început de iulie 2022, avem răspunsurile, după cum urmează:

 • o apă plată mică – 5 lei,
 • o apă plată mare – 6 lei,
 •  un șezlong la mal, cu saltele groase, toalete și chiar duș – 25 lei.

 

Prețurile de la împinge tava la câteva feluri de mâncare

 • ciorbă sau supă – 14-19 lei,
 • ficăței de pui – 14 lei,
 • ceafă de porc sau cotlet – 19 lei,
 • meniul zilei – 29 lei,
 • 100 grame de hamsii – 10 lei,
 • o clătită uriașă – 15 lei.

 

Concluzie

După cum ați putut vedea, mai toți comercianții au luat decizia de a mai tăia din prețuri. Un motiv simplu de explicat este acela că, prețurile mari nu atrag, și-atunci au decis să mai scadă. Așa că, dacă vă decideți să dați o fugă la Mamaia, așa cum spuneam la început, au scăzut prețurile în Mamaia! Distracție plăcută!