„Au fost în România să-l urmărească”. Impresarul lui Andrea Compagno, detalii de ultimă oră despre situația atacantului de la FCSB

de: Sorin Barbu
28 04. 2023

Andrea Compagno nu prinde foarte des 90 de minute pe teren la FCSB, dar rămâne o țintă pentru naționala Italiei. Impresarul atacantului a dezvăluit, într-un interviu acordat playsport.ro, că selecționerul Roberto Mancini și-a trimis de mai multe ori emisarii la București ca să-i analizeze prestațiile.

Andrea Compagno, monitorizat de reprezentanții lui Roberto Mancini

Andrea Compagno a fost pe lista preliminară a naționalei Italiei, pentru primele două meciuri din campania de calificare la EURO, dar în locul lui a fost convocat Mateo Retegui, un atacant de 23 de ani care joacă la Tigre, în Mexic, și care a părut că a cam uitat limba.

Selecționerul Roberto Mancini l-a lăudat pe Andrea Compagno și ca să-i arate că îl are în vedere, a trimis mai mulți scouteri la meciurile echipei FCSB. Rămâne de văzut cu ce impresii au plecat din România, pentru că atacantul care a costat 1,5 milioane de euro este titular, dar în ultimele trei meciuri nu a rămas pe teren până la fluierul de final. Vârful italian a marcat în acest sezon 18 goluri, 13 dintre ele în tricoul formației FCSB.

„Andrea este în contact cu federația italiană. Oameni din staff au venit la București pentru a-l urmări. Este un jucător la care sunt atenți, după cum a demonstrat și convocarea preliminară din luna martie”, a spus Alessandro Pezzoli, agentul lui Compagno, în exclusivitate pentru PlaySport.

În meciul Rapid – FCSB 1-0, Andrea Compagno a fost schimbat la pauză, iar fanii s-au temut că este vorba de o accidentare după atacul serios al lui Dragoș Grigore. Fundașul echipei gazdă a primit cartonașul galben, iar președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor a spus că „centralul” Horațiu Feșnic a procedat corect în momentul în care nu l-a eliminat.

„Andrea e bine după meciul cu Rapid. A fost victima unui atac foarte periculos, dar acum e bine. Nu e momentul să discutăm de plecarea lui, e abia luna aprilie și perioada de transferuri începe în iulie. E foarte devreme. Momentan, cluburile interesate acumulează informații și îi urmăresc meciurile, asta pot să vă spun”, a mai afirmat impresarul.

Andrea Compagno a fost adus de la FC U Craiova 1948 și a costat 1,5 milioane de euro.