Au crezut tot timpul că admiră urși panda la grădina zoologică. Ce sunt, de fapt, aceste animale, au fost vopsite să pară altceva

de: Andrei Simion
21 09. 2024

O grădină zoologică din China a admis că vedeta sa, doi așa-numiți urși panda, sunt de fapt câini vopsiți, conform unui reportaj CNN. Câinii pufoși din rasa Chow Chow, vopsiți să semene cu urșii panda, au fost surprinși într-un videoclip de un vizitator al grădinii zoologice din sudul provinciei Guangdong.

Au crezut tot timpul că admiră urși panda la grădina zoologică

Imaginile, publicate luni pe Douyin, versiunea chineză a TikTok, au devenit virale, fiind distribuite de peste 1,4 milioane de ori și apreciate de mai mult de 725.000 de utilizatori.

Într-o fotografie postată de un alt utilizator pe rețelele de socializare, câini cu blană alb-negru sunt surprinși într-un spațiu, lângă un semn pe care scrie „câini vopsiți”.

„Ne numim Câini Panda, un câine care arată ca un panda, colorat și îmbrăcat de Chow Chow. Suntem blânzi, inteligenți, prietenoși, drăguți și adorabili!”, mai scrie pe panou.

Administratora grădinii zoologice, Huang, a afirmat că acești câini sunt printre principalele sale atracții.

„Puteți vedea după numele nostru, suntem «Paradisul animalelor ciudate și al animalelor de companie drăguțe»”, a declarat ea pentru un post TV de stat.

Aceasta nu este prima oară când câinii sunt vopsiți să semene cu urșii panda sau alte animale sălbatice în China. În mai, o grădină zoologică din estul provinciei Jiangsu a stârnit controverse după ce vizitatorii au descoperit că a vopsit doi câini în alb și negru pentru a arăta ca panda. În urma numeroaselor critici, grădina zoologică a recunoscut șiretlicul.

Au crezut tot timpul că admiră urși panda la grădina zoologică

Ce sunt, de fapt, aceste animale, au fost vopsite să pară altceva

În mai, o grădină zoologică din estul provinciei Jiangsu a generat controverse când vizitatorii au aflat că a vopsit doi câini în alb și negru pentru a semăna cu urșii panda. După numeroasele critici, grădina zoologică a admis fapta.

O cafenea din Chengdu a fost criticată în 2019 pentru a oferi servicii de vopsire pentru a face animalele de companie să semene cu panda. În 2016, magazine din Guangdong au fost surprinse vânzând câini vopsiți să arate ca tigri în miniatură.