Au apărut primele imagini video care surprind criminala din Mangalia în timp ce părăsește cadavrul prietenei sale. Ce a făcut Loredana înainte să plece din parc

de: Rosu Ioana
09 08. 2023

 

Primele imagini video ale cumplitei crime din Mangalia au fost făcute publice. Tânăra criminală, care acum se află în custodia poliției, a fost surprinsă în momente cruciale ale faptei sale oribile, în parc, imediat după ce a părăsit cadavrul prietenei sale. Ce se observă pe camerele de supraveghere instalate în apropiere?

Loredana, surprinsă în toiul nopții cu valiza în mână

Scenele șocante au fost surprinse de camerele de supraveghere montate în spațiul public din Mangalia și dezvăluie momente îngrozitoare din cursul evenimentelor care au dus la pierderea tragică a tinerei Alina.

Astfel, Loredana a fost surprinsă în timp ce se plimba prin parc cu trolerul, după ce a părăsit cadavrul prietenei sale cele mai bune sub o bancă. Imaginile au un impact emotional puternic, căci această scenă teribilă ne arată cât de îndrăzneață și rece poate fi o persoană, în ciuda sensibilității și umanității pe care ar trebuie să o avem între noi.

Din imaginile video se poate observa că Loredana are o atitudine aparent calmă, însă ritmul în care se mișcă este unul rapid, fără a trăda însă o agitație aparte demnă de o crimă îngrozitoare.

Într-un moment ce pare înfricoșător de real, criminala se oprește pe o alee și deschide cu o viteză impresionantă valiza în care transportase trupul nevinovat al Alinei. Privirea ei se îndreaptă spre interiorul valizei, asigurându-se că nu au rămas urme doveditoare după atrocitatea pe care tocmai ao comisese.

Camerele de supraveghere din parc au surprins-o pe autoarea crimei din Mangalia după ora 4.00, în noaptea de sâmbătă spre duminică, potrivit imaginilor publicate de Ziua de Constanța.

Descoperirea cadavrului a fost făcută o oră jumătate mai târziu, de către un pescar care trecea prin zonă. Acesta a apelat 112, explicând că fata are doar un tricou și pare complet mutilate, fața fiindu-I plină de sânge: „Cadavrul prezenta urme de violență, echipajul medical declarând, ulterior, decesul”, a precizat Poliția.

Urmărește imaginile cumplite surprinse de camerele de supraveghere din Mangalia:

Autoritățile, îngrozite de cruzimea crimininalei

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, Viorel Teliceanu, a făcut noi dezvăluiri privind relația dintre cele două fete și contextul în care s-a produs tragedia.

„Aseară, la orele 22, am dispus reţinerea unei persoane de sex feminin de 18 ani pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Astăzi am formulat propunere de arestare preventivă, s-a şi judecat şi a fost admisă pe o perioadă de 30 de zile. Este vorba de două persoane, ambele de sex feminin, şi agresoarea şi victima. Erau chiar prietene şi se ştiau încă de la grădiniţă. De 18 ani amândouă.

Veniseră pe litoral să lucreze cameriste şi, pe fondul unui conflict, un conflict care mocnea cumva de mai mult timp, inculpata a înjunghiat-o în zona cervicală pe victimă şi i-a produs decesul. Ele locuiau în aceeaşi cameră şi se pare că convieţuirea dintre ele devenise destul de dificilă, motiv pentru care şi victima intenţiona să se mute din acea cameră, de fapt, să plece de pe litoral, să plece acasă”, a declarat prim-procurorul.

Acesta s-a arătat șocat de modul în care Loredana a fost capabilă să ofere toate detaliile crimei, cu lux de amănunte, nepărând atinsă în niciun fel de ceea ce a provocat.

„Din ceea ce mi-a relatat inculpata, după ce a ucis-o, s-a schimbat, a pus-o într-o valiză, chiar în valiza victimei, a coborât-o cu liftul şi a chemat un taxi. A fost ajutată de un coleg care trecea întâmplător, era întâmplător în zonă, un coleg de serviciu. A pus geanta de voiaj în portbagajul taxiului şi apoi i-a cerut taximetristului să o lase undeva în proximitatea parcului, unde a şi fost găsită victima”, a mai spus Viorel Teliceanu.