Atenționare de călătorie pentru românii cu vacanțe într-o frumoasă destinație din Europa. Ce se întâmplă în Portugalia

de: Andrei Simion
15 08. 2024

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află în Portugalia, sunt în tranzit sau intenționează să călătorească acolo, că Sindicatul Național al Personalului de Zbor din Aviația Civilă a anunțat o grevă a echipajului de cabină al companiei aeriene easyJet, care operează în Portugalia, în perioada 15-17 august.

Atenționare de călătorie pentru românii cu vacanțe într-o frumoasă destinație din Europa

Potrivit unui comunicat al MAE, greva va provoca perturbări semnificative în rețeaua de zboruri a companiei aeriene. În acest context, cetățenilor români care intenționează să călătorească în perioada menționată li se recomandă să își verifice zborurile cu reprezentanții easyJet înainte de a se deplasa către aeroporturile din Portugalia.

Atenționare de călătorie pentru românii cu vacanțe într-o frumoasă destinație din Europa.

Ce se întâmplă în Portugalia

Cetățenii români pot solicita asistență consulară contactând Ambasada României la Lisabona la numerele de telefon: +351213966463, +351213960866, +351213972648. Apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de operatorii Call Center-ului, care oferă asistență permanentă. În plus, pentru situații urgente sau deosebite, cetățenii români au la dispoziție numărul de telefon de urgență al Ambasadei României în Portugalia: +351927411628.

Ministerul Afacerilor Externe sugerează accesarea site-urilor: http://lisabona.mae.ro și www.mae.ro.