Atenție, șoferi! Ce se întâmplă dacă ai o sticlă la roata mașinii. Ce trebuie să faci, imediat

Atenție, șoferi! Ce se întâmplă dacă ai o sticlă la roata mașinii. Ce trebuie să faci, imediat
Ai o sticlă la roata mașinii? Nu trebuie să cobori din mașină fără să fii atent

Șoferii trebuie să aibă mare grijă la acest detaliu! Ce se întâmplă dacă vezi în oglinda mașinii o stcilă la roată? Acesta este un truc bine știut de hoți. Cum reușesc imediat să te fure? Mulți nu s-ar fi gândit la asta. Șoferii care și-au luat de curând carnetul trebuie să fie mai atenți la acest lucru.

Ai o sticlă la roata mașinii? Nu trebuie să cobori din mașină fără să fii atent

Cei mai mulți dintre conducători știu trucurile vechi ale hoților, dar nu și șoferii care și-au luat de puțin timp carnetul și poate nu sunt atenți la acest detaliu. Sticla de plastic la roata mașinii este una din cele mai ingenioase metode pentru ca hoții să-ți intre rapid în mașină. Atenția ta nu va mai fi la faptul că ai lăsat portiera deschisă și cheile în contact, ci la sticla ce a apărut de niciunde și care te împiedică să pleci de pe loc. Această modalitate de furt a fost folosită pentru prima dată în Africa de Sud, mai apoi s-a răspândit în toată Europa, iar hoții români au fost mai mult decât bucuroși să ia cunoștință cu ea.

Care sunt cele mai furate mașini în România? 

Cu toate că pentru cei mai mulți nu contează ce marcă ai, există totuși un top al autoturismelor preferate de hoți. Conform Direcției Regim permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, mașina cea mai furată din România este Dacia, iar pe locul al doilea se află Volkswagen.

Dacia – 456
Volkswagen – 156
Mercedes – 98
Opel – 97
BMW – 94
Renault – 79
Audi – 73

Altă metodă prin care poți să-ți iei adio de la bunuri

„Chiar dacă s-ar putea ca prietenii tăi să-ţi spună că eşti paranoic dacă încui uşile la maşină de fiecare dată când porneşti la drum, să ştii că e foarte sănătos să faci asta, indiferent de ce spun ei. Atunci când eşti singur la semafor, noaptea, iar în jurul maşinii tale se adună o mare de cerşetori (care de fapt s-ar putea să fie hoţi), iar tu ai lăsat pe bancheta din spate o geantă de care ai uitat, cred că e mai bine să ai uşile încuiate decât să pari bărbat în faţa prietenilor tăi, nu?”(Sursa: promotor.ro)

Top 10 greșeli pe care le fac și cei mai experimentați șoferi

1. Vorbitul la telefon în timpul condusului
2. Centura de siguranță
3. Lipsa documentelor
4. Luminile de întâlnire pe drumurile europene
5. Lipsa trusei medicale
6. Forțarea culorii galbene a semaforului
7. Depășirea coloanelor
8. Nesemnalizarea manevrelor
9. Nerespectarea distanței neregulamentare
10: Permisul expirat

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI