Atenție, români! Ce pericol se ascunde în piețe. Avertismentul autorităților

Pericolul din piețele din România! Ce naunță autoritățile?

Ce pericol îi paște pe români în piețele din țară? Autoritățile vin cu un avertiment. Despre ce este vorba și de ce ar trebui să ne ferim?

Pericolul din piețele din România! Avertismentul autorităților

Inspectorii ANPC au descoperit foarte multe nereguli în piețele din România, așa că îi atenționează pe români să fie cu ochii în patru atunci când merg la cumpărături. Din păcate, există riscul să achiziționeze produse stricate, pentru că în special în piețe produsele nu se depozitează ca la carte, iar sezonul estival îngreunează cu atât mai mult lucrurile. Controalele celor de la INPC au indicat multe alte nereguli îngrijorătoare. Imaginile dintr-o piață din Capitală au șocat pe toată lumea din cauza condițiilor în care sunt ținute sau transportate anumite produse. Niște imagini surprinse de către Digi 24 arată un bărbat care transportă carne cu un cărucior, carnea nu era acoperită, transportul a durat un timp bun, iar afară erau peste 33 de grade Celsius. De aceeași baricadă se află și fructele și legumele, care nu sunt nici pe departe ținute la temperaturile mai potrivite.

„Bineînțeles că nu e o soluție, de aceea rog consumatorii să cumpere produse numai din locuri autorizate și să păstreze mereu bonul. Un ambalaj bombat, deformat sau incomplet poate da indicii despre calitate. Îi rog pe consumatori să fie atenți la etichetă, acolo unde este trecut termenul de valabilitate”
Eduardt Cozminschi, președinte ANPC

Pericolul din piețe! Avertismentul autorităților
Pericolul din piețe! Avertismentul autorităților

„Este foarte periculos, putem să facem de la intoxicații ușoare până la intoxicații grave”

Simona Carniciu, nutriționist: Este foarte periculos, putem să facem de la intoxicații ușoare până la intoxicații grave alimentare, alergii și, în cel mai fericit caz, avem doar o ușoară sensibilitate. Nu trebuie să uităm însă că aceste intoxicații pot duce chiar la o internare și deshidratare.

Vânzătoare: Pătrunjel mamă, ardei iute, mamă…
Femeie: Mă uit, sunt atentă. Nu iau, ca am și nepoțică, mi-e teamă, nu iau de pe stradă, am luat doar o verdeață, asta e…
Femeie: M-am uitat la fructe, dar nu îmi plac. Sunt ofilite, trecute…

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI