Atentat la Tel Aviv. Cel puțin 9 victime după ce doi indivizi au tras în trecători. Prima imagine cu atacatorii

de: Daoud Andra
01 10. 2024

Autoritățile de la Tel Aviv au raportat un atac terorist, după ce doi indivizi au deschis focul pe bulevardul Ierusalim. Din primele estimări, sunt cel puțin 9 victime, dintre care 2 în stare critică.

Atac terorist la Tel Aviv

Doi indivizi au mers înarmați pe bulevardul Ierusalim din Tel Aviv și au început să tragă în oameni. Autoritățile au raportat că cel puțin 9 persoane au fost rănite, dintre care 2 se află în stare critică. Atacatorii au fost identificați și eliminați de forțele de ordine, la scurt timp după atac.

Atacatorii au împușcat cel puțin 9 oameni

Serviciile medicale au primit mai multe solicitări de a interveni, după un schimb de focuri în sudul orașului Tel Aviv. Poliția a catalogat împușcăturile drept un atac terorist și i-a identificat la scurt timp pe cei care au tras în oameni. Medicii au acordat îngrijiri tuturor celor 9 victime, iar 2 dintre acestea sunt în stare gravă. După alte surse, ar fi 10 victime până în prezent, dintre care 4 în stare critică.

”Cei doi teroriști au fost eliminați – dar continuăm cu incidentul, încercând să localizăm complici. Doi terorişti au sosit pe bulevardul Ierusalim din Jaffa – şi au început să împuşte civili”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Aryeh Doron, la News 12.

Atacul a avut loc în apropierea unei stații de metrou, iar mulți trecători s-au adăpostit în subteran când i-au văzut pe cei doi bărbați deschizând focul.