Atac de natură teroristă la Londra. Ce purta atacatorul care a înjunghiat mai multe persoane

de: Alexandra Chivu
02 02. 2020

Cartierul Streatham din Londra a devenit scena primului atac de natură teroristă după Brexit. Trei persoane au fost rănite prin înjunghiere, duminică la prânz. Poliția a intervenit și a deschis focul. Atacatorul a murit.

Atac de natură teroristă la Londra

Un bărbat a înjunghiat trei persoane, duminică, în jurul orei locale 14.00, în carierul londonez Streatham. Acționând de urgență, oamenii legii au instituit un perimetru de securitate și l-au împușcat pe atacator. O înregistrare video cu acest moment a fost făcută publică pe Twitter de un martor aflat la fața locului. Există informații că atacatorul, care a murit din cauza rănilor suferite, avea asupra lui o vestă cu explozibili.

„Credem că au fost înjunghiați mai mulți oameni. Încă stabilim în ce împrejurări. Incidentul a fost declarat ca fiind de natură teroristă”, informează poliția metropolitană.

Un atac similar s-a petrecut tot duminică, în orașul belgian Gent. Cel puțin două persoane au fost rănite. Oamenii legii au deschis focul asupra atacatorului, care, conform presei belgiene, ar fi o femeie. Și cea din urmă a fost rănită la mână.