Astea sunt cele mai scumpe orașe din lume, dar și cele mai cool. Faci credit pentru o vacanță aici

de: Ioana Bucur
30 04. 2021

Când vine vorba de călătorii, ne dorim să avem un sejur confortabil, mâncare delicioasă. Să avem parte de aventură și să explorăm locuri faimoase. Majoritatea dintre noi încercăm să obținem cele mai bune oferte la hoteluri, zboruri și chiar restaurante. Nu de alta dar avem și un buget bine planificat, și nu vrem să ieșim din el. Dacă ești curios să știi ce orașe te vor costa cel mai mult să călătorești, ai ajuns unde trebuie. Vom încerca să descoperim împreună care sunt cele mai scumpe orașe din lume, dar și cele mai cool.

Vacanța de vis cu bani mulți se ține

Călătoriile internaționale devin din ce în ce mai accesibile. Cu toate astea există încă o mână de orașe din lume care vor costa destul de mult. Multe dintre orașele din întreaga lume sunt locuri minunate de explorat. De la mâncare incredibilă la artă uimitoare la aventuri în aer liber. Toate sunt adevărate metropole ce oferă de obicei ceva pentru toată lumea.

Cu toate acestea, o mulțime de locuri pot fi foarte scumpe atât pentru rezidenți, cât și pentru turiști. Atunci când ne planificăm o astfel de excursie, în locuri de vis, ne trebuie un buget bine planificat, un traseu, și, bineânțeles mult timp liber.

Dar, dacă pretențiile noastre cresc, și ne dorim orașe exotice, atunci trebuie să luăm în calcul faptul că unele dintre aceste orașe sunt extrem de scumpe.

Cele mai scumpe orașe din lume

Nu este un fapt necunoscut că o vacanță poate fi costisitoare. Dar este, de asemenea, important să știm că anumite destinații de călătorie sunt mai costisitoare decât altele. Lumea este plină de un număr nesfârșit de locuri de vizitat.

Dar asigurați-vă că faceți cercetările înainte de a planifica o călătorie. Așa veți putea cunoaște cât de mult vă va costa acea călătorie. Dacă vă întrebați despre destinațiile de vacanță mai scumpe, am adunat câteva dintre cele mai scumpe orașe și locații din întreaga lume.

New York, USA

New York este, în mod surprinzător, una dintre cele mai populare destinații turistice din lume. NYC este inima multor industrii americane, inclusiv a mai multor industrii culturale. A fost în mod tradițional un centru pentru afaceri și artiști.

Desigur, industria turismului din New York prosperă pe această reputație. În consecință, generează mulți dolari prin turism. Acestea justifică tarife mai mari din cauza cererii și a spațiului limitat. Adevărul este că multe dintre hoteluri de aici sunt pur și simplu supraevaluate.

Tarifele încep de la 730 de dolari pe noapte pentru un hotel de lux. Prețul mediu pentru un hotel de gamă medie fiind de 350 de dolari, New York nu este un loc pentru călătorul care caută o călătorie accesibilă. Având în vedere că NYC găzduiește un cupaj de 1.000 de dolari și o friptură care vă va costa la fel ca hotelul, nu este deloc surprinzător să auziți că orașul care reprezintă America reprezintă și excesul american.

 

Paris, orașul îndrăgostiților

La fel ca New York, Paris, Franța, a devenit o destinație populară pentru mulți călători. Franța are o lungă istorie și un rol influent în modelarea atât a Europei, cât și a Lumii Noi. Capitala, Paris, și-a câștigat reputația de oraș al romantismului.

Reputația și-a câștigat-o ajutată de cultura ciudată a cafenelelor din oraș, dragostea francezilor de produse de patiserie, vinul și ciocolata. Imaginile iconicului Turn Eiffel luminate noaptea sunt o priveliște de neratat.

La atracția popularului oraș francez se adaugă numărul de castele regale și catedrale fastuoase. Conform datelor istorice multe datează din Evul Mediu. Tot acest amalgam oferă pasionaților de istorie, pasionaților de arhitectură și chiar turistului mediu o aventură interesantă.

Orașul a devenit una dintre cele mai scumpe destinații turistice din lume. Având în vedere reputația sa ca fiind generoasă și romantică, hotelurile din Paris tind să se extindă. Asta înseamnă că vin și cu un preț ridicat. Unele reședințe istorice, inclusiv palate, au fost transformate în hoteluri. Un hotel percepe aproximativ 26.000 de dolari pentru privilegiul de a sta doar o noapte cu ei.

 

Hong Kong, orașul capitalismului chinezesc

Fostă colonie britanică, Hong Kong face parte din China în ceea ce se numește „o țară cu două sisteme”. Hong Kong are propria sa monedă și sistem juridic. Deși este posibil să nu fie cel mai scump oraș din lume, Hong Kong este  încă scump. În special pentru rezidenți. Datorită spațiului limitat, prețurile proprietăților continuă să crească.

Cei de la Mercer’s Cost of Living Survey afirmă că un apartament cu două dormitoare într-o zonă excelentă va fi de aproximativ 6.500 de dolari pe lună. Persoanele din afara orașului cu portofele grase care doresc să exploreze această metropolă întinsă nu vor avea nicio problemă în a găsi hoteluri de lux, opțiuni de luat masa incredibile și cumpărături excelente.

 

Zurich, orașul magnaților elvețieni

Zurich și Geneva sunt primele două orașe cele mai scumpe din lume, fără a include chiria. Ambele sunt situate în Elveția. Zurich este cel mai scump dintre cele două orașe. Aici oamenii au nevoie de aproximativ 3.600 de dolari pentru a întreține o familie de trei în fiecare lună.

Cei care locuiesc în Zurich câștigă, de asemenea, destul de mulți bani. Acest raport menține prețurile la un nivel ridicat. De asemenea, turiștii vor găsi un sejur costisitor aici. Dar merită cu siguranță pentru bucătăria delicioasă, arta fascinantă și aventurile extraordinare.

 

Singapore, perla Asiei

Orașul Singapore a devenit unul dintre cele mai populare orașe de popas de pe continent în ultimii ani. Acest lucru a venit ca urmare a unui aflux imens de bogăție în țară. Această creștere a dus la o dezvoltare semnificativă în infrastructură și la o cultură plină de viață.

Lansarea recentă a Crazy Rich Asians a avut un impact extrem de pozitiv asupra turismului din Singapore. Odată cu lansarea acestui complex Singapore a devenit unul dintre cele mai scumpe orașe din lume.

 

Insula Fiji, un paradis costisitor

Contrar părerilor, Fiji nu este doar o insulă. Este de fapt o serie de 332 de insule. Fiji a devenit renumit ca una dintre cele mai bune destinații de călătorie din Pacificul de Sud. Țara este privită ca o zonă insulară curată, cu un puternic sentiment de conservare a naturii. În același timp este renumită pentru frumusețea sa naturală.

La această listă, exclusivitatea și frumusețea se adaugă la o rețetă pentru un sejur de vacanță exagerat de scump. În timp ce s-ar putea să ajungeți la insulele principale relativ ieftin, multe dintre insulele mai mici din țară sunt de fapt proprietate privată. Multe dintre acestea sunt deținute fie de către persoane fizice, fie de către companii. Cele mai multe dintre ele percep sume importante pentru o vizită.

Un exemplu este Insula Mantangi, o insulă vulcanică în formă de potcoavă care cuprinde 240 de acri. Puteți vizita plaja, să faceți snorkelling și scufundări și să faceți drumeții prin pădurea tropicală a insulei.

La sfârșitul unei zile lungi, vă puteți relaxa în jacuzzi-ul în aer liber și în dușul cu roci de lavă. Unii ar susține că luxul de acest fel este un furt. Dar cu sume începând de la puțin peste 600 de dolari pe noapte, este puțin probabil ca această evadare fastuoasă să se potrivească bugetelor multor turiști.

 

Bora Bora, insula exotică este visul multor turiști

Această insulă minusculă din Polinezia Franceză va face o gaură mare în buzunarele multor vizitatori. Deși insula este frumoasă, cu plaje exotice, și oferă o experiență de lux, o noapte medie pe insulă vă va costa minimum 800 de dolari, cu mesele incluse, desigur. Există, de asemenea, problema de a ajunge acolo. Biletele de avion către mijlocul Pacificului de Sud nu sunt tocmai ieftine în zilele noastre.

Cu toate acestea, Bora Bora își atrage partea echitabilă de celebrități, elite de afaceri și magneți politici. Cu excepția cazului în care inima ta este așezată în special pe Bora Bora, poți alege dintr-o serie de insule mai puțin cunoscute din Polinezia Franceză. Multe dintre aceste insule au rate mai mici din cauza cererii scăzute și a unei reputații turistice mai puțin dezvoltate.

Asta înseamnă că poți avea propria insulă privată la jumătate din cost. Dacă trebuie să fie Bora Bora, asigurați-vă că oferte all inclusive și hoteluri care oferă tarife reduse sunt pe măsura bugetului. Puteți vizita insula, de asemenea, în afara sezonului, între decembrie și martie, pentru a avea tarife mai bune.

 

Insulele Seychelles la 1.000 de dolari pe zi

Seychelles, ca și Fiji, este o țară compusă nu din una, ci din mai multe insule. Situată în Oceanul Indian, chiar la sud de insula principală Mahe, se află insula Fregate. Fregate este într-adevăr ceea ce scoate Seychelles pe lista zonelor exotice. Celelalte insule pot fi mult mai costisitoare de vizitat. În mod surprinzător, insula este o stațiune privată dotată cu 17 vile fastuoase.

Toate vilele sunt construite din lemn de mahon și lemn de tec african. Au podele de marmură, vedere la ocean, jacuzzi și piscine la infinit. Stațiunea are un angajament pentru conservarea naturii.

Jungla și cele șapte plaje de pe insulă sunt bine protejate. Activitățile includ windsurfing și drumeții cu ghid. Vilele trebuie închiriate pentru cel puțin 3 zile. Aici tarifele încep în jur de 3.000 de dolari sau aproximativ 1.000 dolari pe zi.

Concluzie

Acestea sunt doar o parte din cele mai scumpe orașe și zone din lume. Dacă sunteți siguri că bugetul vă permite, puteți merge oriunde vreți. Puteți avea parte de cele mai exotice și incitante aventuri, dar mare atenție la costuri. Așa că, dacă v-ați decis, drum bun și mult soare să aveți.