Așa se spală costumele de baie ca să nu se strice. Ce trebuie să faci înainte de a le băga în mașina de spălat
Costumul de baie reprezintă una dintre piesele de rezistență ale garderobei, vara. Pentru ca aceste articole să își păstreze calitatea și aspectul de la un an la altul, este important să le spălăm corect și să avem grijă la câteva aspecte, atunci când vine vorba despre depozitarea lor.
Cum trebuie să speli costumele de baie
Indiferent că le purtăm la mare sau la piscină, costumele de baie au nevoie de o îngrijire corespunzătoare, astfel încât să își păstreze aspectul, calitatea și elasticitatea în timp. Clorul din piscină, sarea din apa mării, nisipul și crema de protecție solară intră în țesătură și o afectează, motiv pentru care costumele trebuie să fie spălate bine, la scurt timp după ce au fost purtate.
Pentru a le curăța, este ideală spălarea manuală, în apă călduță cu puțin detergent blând. Este recomandat să evităm frecarea materialului și stoarcerea agresivă, pentru a nu-l deteriora. Dacă nu are pete sau urme vizibile, costumul de baie se spală doar cu apă, fără să fie necesar detergentul sau săpunul. Apa rece elimină eficient urmele de clor, sare sau nisip de pe costumul de baie, astfel că o clătire cu apă din abundență elimină urmele de purtare de pe costumele de baie.
Spălarea costumelor la mașină
Dacă ai de-a face cu pete de cremă solară, ulei de plajă sau alte substanțe care lasă urme vizibile, poți spăla costumul de baie la mașină. Înainte de a-l pune la spălat, încearcă să elimini petele cu apă călduță și detergent, după care pune costumele de baie într-un săculeț din material textil, pentru a le proteja în timpul spălării.
Pune săculețul în mașina de spălat, împreună cu alte haine sau articole pentru plajă de culori asemănătoare. În acest fel, eviți transferul de culoare de pe o haină pe alta. Selectează un program de spălare blând, la o temperatură scăzută. Este bine să spălăm costumele de baie la 30-40 de grade, pentru a nu afecta țesătura. Acestea sunt făcute, de obicei, din materiale sintetice, pentru a se usca rapid, motiv pentru care nu rezistă la temperaturi de spălare de 60 de grade sau mai mult.
După ce programul s-a terminat, întinde costumele de baie la uscat și lasă-le la soare doar până când sunt complet uscate. Materialul lor este unul care se usucă rapid, astfel că nu au nevoie de mult timp la soare. După aceea, este recomandat să le depozitezi în casă, pentru a nu se decolora.