Aruncă imediat tubul de ketchup dacă observi asta. Nu îl mai consuma sub nicio formă
Unul dintre cele mai cunoscute și mai consumate sosuri din lume este cu siguranță celebrul ketchup. Cu toate acestea, există un mister care a înconjurat întotdeauna acest sos. Se poate strica ketchup-ul? Dacă vezi ceva în neregulă, aruncă imediat tubul de ketchup dacă observi asta, spun specialiștii. În același timp, recomandarea acestora este să nu-l mai consumi sub nicio formă.
Semnele periculoase din ketchup. Aruncă imediat tubul dacă observi asta!
Banalul ketchup își are originea din China antică și este folosit în prezent ca asezonator pentru mâncăruri fast-food. Conform informațiilor, poate rezista până la doi ani fără a fi deschis. Dar, dacă condițiile de conservare nu sunt adecvate, se poate strica mult mai repede. Motivul pentru care are un termen de valabilitate atât de lung se datorează compoziției sale acide, deoarece ketchup-ul este făcut din roșii, oțet și zahăr.
Înainte de a consuma ketchup sau de a-l folosi pentru a pregăti o rețetă, este important să verifici dacă este în stare bună. Realizarea faptului că ketchup-ul s-a stricat este relativ ușoară. Vei putea observa un lichid apos care începe să se separe de lichidul mai gros din ketchup pe măsură ce îmbătrânește. În acest moment, este încă sigur de consumat, deși vei observa un gust rânced.
Pe măsură ce trece timpul, lichidul se va separa în cele din urmă și apoi va începe să arate de un maro mai închis în loc de roșul strălucitor obișnuit. Dacă pasta arată astfel, aruncă imediat tubul de ketchup dacă observi asta.
Are termen de valabilitate?
Când vine vorba de păstrarea lui în condiții bune, este important să îl depozitezi în frigider. Este adevărat că restaurantele au pasta la temperatura camerei, dar asta pentru că o sticlă nu durează decât câteva zile pentru a fi consumată. Însă, acasă, poate dura mai multe săptămâni și chiar luni, așa că, pentru a evita să se strice, cel mai bine este să îl păstrezi în frigider.
Pasta de ketchup are o dată limită de consum, care se referă la calitatea alimentelor, nu la siguranța lor, ca data de expirare. Este o estimare a producătorului cu privire la timpul în care produsul trebuie să-și păstreze calitatea. Acest lucru înseamnă că ketchup-ul poate fi consumat în continuare sigur chiar și după data limită de consum, deși este posibil ca aroma să nu mai fie aceeași și să își fi pierdut o parte din proprietăți.
Termenul de valabilitate depinde în mare măsură de ingrediente. Există unele mai naturale, în timp ce altele conțin mai mulți conservanți. Cel cu conservanți se păstrează bine pentru o perioadă lungă de timp în detrimentul acelor substanțe chimice. Prin urmare, aceasta nu este o știință exactă. Așa că, ai mare grijă la semnele despre care ți-am vorbit. Dacă apare ceva ciudat, aruncă imediat tubul de ketchup dacă observi asta.