Arma de asalt folosită în atacul de la El Paso, fabricată la Cugir. Amănunte neștiute despre crimele odioase

Arma de asalt folosită în atacul de la El Paso, fabricată la Cugir. Amănunte neștiute despre crimele odioase
Arma de asalt folosită în atacul de la El Paso a fost fabricată la Cugir

Arma folosită în atacul de la El Paso, din anul 2019, a fost cumpărată din România. Potrivit unei surse americane, aceasta a fost fabricată în Cugir. În urma atacului, 23 de oameni au murit și 26 au fost răniți.

Arma folosită în atacul de la El Paso, cumpărată din România

Despre originea armei s-a discutat foarte mult după atentat, însă acum informația a devenit oficială în cadrul procesului care se derulează în SUA. Patrick Crusius are 21 de ani și 90 de capete de acuzare după crimele comise pe 3 august 2019.

Potrivit documentelor din dosar, este acuzat că ar fi organizat acest atac pentru a-i speria pe hispanici. În acest fel, tânărul dorea să-i determine să părăsească Statele Unite ale Americii. Mai mult de atât, autoritățile au investigat și proveniența armei.

“Această zi, care ar fi trebuit să fie o zi normală pentru persoanele venite să facă cumpărături, s-a transformat într-una din cele mai sângeroase din istoria Texasului”, a declarat guvernatorul statului Greg Abbott în cadrul unei conferinţe de presă.

Atacatorul a menționat, într-un manifest publicat înainte de atac, că arma pe care a folosit-o a fost un WASR-10. Arma se numește Wassenaar Arrangement Semi – automatic Rifle și se fabrică la Cugir. Aceasta este o versiune semiautomată a unei arme militare românești AK-47.

Amănunte despre crimele de la El Paso

După ce a fost arestat, tânărul de 21 de ani le-a spus polițiștilor că a cumpărat muniție pentru armă din Rusia. Poliția din El Paso a investigat și locul cu exactitate de unde provine arma folosită în atac. Un oficial al poliției a declarat că arma folosită la împușcare a fost achiziționată legal.

Cel mai probabil, aceasta a fost cumpărată online și ulterior, preluată de la un magazin de arme de foc din Texas. Se pare că arma provine dintr-un lot import legal în SUA . Compania americană are relații comerciale vechi la Cugir.

Atacul în masă a avut loc la un magazin Walmart din El Paso, Texas, Statele Unite, pe 3 august 2019. Un tânăr de 21 de ani a deschis focul și a rănit câteva zeci de persoane, ucigând 23 de persoane. Acest atac a fost descris ca fiind cel mai mortal atac asupra latinilor din istoria americană modernă.

Patrick Wood Crusius din Allen, Texas, a fost arestat la scurt timp după atac. Acesta a fost acuzat de către autorități de crimă capitală, crime legate de ură rasială și atac terorist. La Cugir se află două societăți de stat care se ocupă cu producția de armament și muniție. O companie din SUA se află printre partenerii externi ai acestora.