Arma care poate distruge Rusia într-o singură zi. Este cea mai mare teamă a lui Putin în război

Arma care poate distruge Rusia într-o singură zi. Este cea mai mare teamă a lui Putin în război
Arma a stârnit curiozitatea marilor puteri ale lumii, cum ar fi Rusia și China

Arma care poate distruge Rusia într-o singură zi! Vladimir Putin amenință Occidentul în aceste zile că va folosi bombele tactice nucleare. Dar, la fel de bine, Putin știe că există arma care poate distruge Rusia într-o singură zi. Este cea mai mare teamă a lui Putin în război, și asta pe bună dreptate. Încă de la crearea ei, de pe vreme președintelui Carter, arma este și astăzi la fel de letală.

Bombardierul B-21 Raider, arma care poate distruge Rusia într-o singură zi

B-21 Raider a stârnit curiozitatea marilor puteri ale lumii, cum ar fi Rusia și China, în legătură cu ce poate face acest nou bombardier invizibil. Forțele Aeriene aanunțau că primul B-21 Raider finalizat a început testele la sol. USNAvy anunța că cel puțin șase bombardiere stealth de nouă generație se află într-un anumit stadiu de producție.

Se așteaptă ca B-21 Raider să fie cel mai avansat bombardier invizibil care a zburat vreodată pe cer atunci când va intra în serviciu în cursul acestui deceniu. Dezvoltat și construit de Northrop Grumman, aceeași firmă responsabilă pentru bombardierul invizibil B-2 Spirit, se așteaptă ca Raiderul să se bazeze pe succesul lui Spirit, oferind în același timp o invizibilitate îmbunătățită pentru un spațiu de luptă din secolul XXI.

Primul B-21 Raider finalizat a intrat în testele la sol. Acest lucru nu înseamnă neapărat că aeronava va zbura foarte curând. Testarea la sol este un efort semnificativ. Include trecerea în revistă a fiecărui sistem al aeronavei. De la funcționarea mecanică a suprafețelor de control ale aeronavei,  până la pornirea diferitelor sisteme electronice. Acste teste sunt realizate, atât pentru a verifica funcționalitatea acestora, cât și pentru a se asigura că nu interferează între ele.

Testele la sol pot dura ani de zile pentru unele aeronave. Deoarece B-21 va transporta, fără îndoială, tehnologie de ultimă oră, testele vor fi aproape sigur riguroase. Cu toate acestea, în ciuda dimensiunii provocării, Northrop Grumman încă se așteaptă să prezinte publicului aeronava în cursul acestui an. Primul zbor este așteptat să aibă loc la scurt timp după aceea.

„Profităm de revoluția din domeniul ingineriei”

Această viteză poate fi creditată, cel puțin în parte, datorită faptului că Forțele Aeriene au adoptat o abordare digitală a proiectării și dezvoltării, după cum a explicat la începutul acestui an generalul-maior Jason R. Armagost, generalul de rang înalt la Air Force Global Strike Command.

„Profităm de revoluția din domeniul ingineriei sistemelor bazate pe modele digitale, pe software de arhitectură a sistemelor de misiune deschisă. De exemplu, software-ul pentru sistemul de control al combustibilului, care este destul de complex, este realizat în întregime pe o aeronavă care nici măcar nu a zburat încă, ca articol de testare, datorită modului în care suntem capabili să facem inginerie de sistem bazată pe modele. Iar ei au construit de fapt un model de sistem de combustibil și au testat software-ul, iar software-ul este gata de funcționare.”, a declarat Armagost.

Este cea mai mare teamă a lui Putin în război. Știe că nimic nu poate opri bombardierul stealth B-2 Spirit

Predecesorul noului bombardier invizibil B21-Radider este B-2 Spirit, „Advanced Technology Bomber”. Avionul invizibil fost conceput în timpul administrației Carter. Deși cu tehnologie de ultimă oră, avionul nu a zburat până în 1989, și nu a intrat în serviciu până în 1997.

Întreg sistemul era proiectat pentru a ocoli orice apărare aeriană, inclusiv cea sovietică, având în vedere că era conceput în perioada Războiului Rece. Capacitățile acestui bombardier era de a lansa fie arme convenționale, fie arme termonucleare. Bombardierul B-2 a fost primul bombardier invizibil din lume, și până la apariția lui B21-Raider era singurul bombardier invizibil produs vreodată.

Acest proiect a fost cel mai scump avion construit vreodată de armata americană, fiind doar 21 de bucăți. Președintele Carter și USNavy vroiau o flotă de nu mai puțin de 132 de astfel de avioane. Dar, costurile imense, 2,13 miliarde de dolari bucata, i-au făcut să regândească lucrurile.

Deși sunt doar 21 de bucăți, care au fost folosite în toți acești ani, forțele americane sperau la o viață lungă a bombardierului, până în 2058. Dar, așa cum spuneam mai devreme, a apărut B21-Raider. Dotat cu tehnologii mult mai avansate, va duce la scoaterea acestora, posibil, din uz, și introducerea noilor avioane, conform publicației 19fortyfive.com.