Ardeii se coc mai repede aşa toamna. Ce trebuie să faci pentru a-i culege în câteva zile
Din grădina fiecărei gospodine nu lipsesc ardeii. Fie că sunt iuți, grași sau kapia, un lucru este cert. Aceștia sunt încă sunt verzi. Din fericire, există un truc prin care îi putem face să se coacă mai repede. Iată ce trebuie să faci!
Cum poți avea ardei copți mai repede?
Foarte multe gospodine optează pentru culegerea acestora chiar dacă sunt verzi. Odată culeși, aceștia sunt uscați sau conservați. De asemenea, dacă aceștia sunt ținuți în condiții optime de umiditate și temperatură, în casă sau magazie, aceștia vor căpătă o nuanță de roșu.
Citește și: Cum scoți semințele de la ardei iute, înainte de a-l pune în mâncare. E cea mai rapidă metodă
Alte metode prin care putem grăbi coacerea acestora
Însă, aceasta nu este singura metodă. Gospodinele mai pot opta pentru smulgerea plantei din pământ. Ulterior, aceasta se atârnă într-un loc cu o temperatură mai ridicată (magazie sau solar). Chiar dacă planta va mai funcționa o perioadă, ardeii vor avea o șansă în plus să se coacă și să-și îmbunătățească gustul și iuțimea.
Dacă nu vreți să-i scoateți din grădină, atunci ar trebui să țineți cont de următoarele recomandări. Dacă vreți să grăbiți procesul de coacere, atunci ar trebui să acoperiți ardeii cu folie de plastic sau cu pânze speciale pentru protecție împotriva frigului. Astfel, veți putea crea o barieră termică, care să vă ajute să mențineți căldura.
Citește și: Cum să creşti ardei fără pământ. Nu trebuie să stai la curte pentru a te bucura de ei
Cum mai putem ”păcăli” plantele?
De asemenea, există și alte metode prin care putem să păcălim plantele. Tot ce trebuie să facem este să turnăm apă încălzită la rădăcina acestora. Cu toate acestea, este important să nu o folosiți la o temperatură prea ridicată, pentru a nu obține efectul advers, de opărire.
Temperatura ideală este cea de 30 de grade. Dacă doriți să verificați temperatura, puteți apela la ajutorul unui termometru de apă simplu. O altă metodă este și stimularea prin fertilizarea foliară. Tot ce trebuie să faceți este să efectuați stropiri foliare cu nutrienți o dată la două săptămâni, ținând cont și de recomandările producătorului. De asemenea, puteți recolta ardeii care au puțin roșu pe ei. În câteva zile, aceștia vor fi copți.