Apariție bizară lângă Piatra Neamț. Așa ceva a apărut și în SUA: „Extratereştrii ne vor pe noi şi pe americani“

Bizara construcție din apropierea cetății dacice Petrodava, care este asemănătoare cu cea din deșertul american Utah, a stârnit multe comentarii în spațiul public.

Apariție bizară lângă Piatra Neamț. Așa ceva a apărut și în SUA

Astfel că descoperirea de zilele trecute s-a făcut în apropierea cetăţii dacice Petrodava din zona Bâtca Doamnei, foarte aproape de oraşul Piatra Neamţ. S-a spus că ar fi un monolit și a stârnit interes maxim. De altfel, au fost diverse comentarii, mai mult sau mai puţin pertinente, toate aimentate şi de faptul că, recent, o construcţie similară era descoperită în Statele Statele Unite ale Americii, în deşertul Utah.

Dacă despre monolitul „american“  se ştie că a dispărut fără urmă, aparent, pe 28 sau 29 noiembrie 2020, cel de la Piatra Neamţ este la locul lui, motiv pentru care a suscitat interes pentru localnici. Structura de lângă cetatea dacică are o înălţime de aproximativ patru metri, confecţionată din tablă, are secţiune triunghiulară, iar una dintre feţe este îndreptată spre Ceahlău. Pe toată structura de metal se mai pot observa spirale, fiind realizate cu o pânză de flex.

De altfel, Direcţia pentru Cultură Neamţ a demarat verificări pentru a afla cine este proprietarul terenului unde a fost amplasată construcţia şi dacă el este „autorul“, întrucât ar fi trebuit un aviz pentru că este o zonă protejată.

Ce a spus primarul

Despre acest caz a vorbit Adrian Carabelea, noul primar al oraşului Piatra Neamţ, dar comentariul lui a fost ironic.

„Universul a ales: zilele acestea oraşul nostru este din nou în atenţia lumii şi de data aceasta nu e nimic de groază, nimic înfricoşător. Sau, cel puţin, nu este motiv de panică pentru cei care cred că mai există viaţă în univers. Piatra Neamţ găzduieşte un obiect misterios. Presupunerea mea este că nişte adolescenţi extratereştri, obrăznicuţi şi teribilişti, au plecat de-acasă cu OZN-ul părinţilor şi au început să planteze monoliţi metalici prin lume“, a notat, pe Facebook, edilul. „Mai întâi în Utah şi apoi la Piatra Neamţ. Sunt onorat că au ales oraşul nostru. Aş fi apreciat mai mult gestul lor îndrăzneţ dacă ar fi respectat regulile şi ar fi urmat paşii legali pentru obţinerea autorizaţiei de construire. Vom încerca să lămurim situaţia juridică a monolitului şi să îi descoperim pe neobrăzaţi. Vom fi totuşi toleranţi cu ei dacă noul obiectiv va atrage mai mulţi turişti. Dincolo de teoriile conspiraţiei care pot fi tentante, aş vrea să vedem această întâmplare ca pe o dovadă în plus că oraşul nostru este special. Pentru pământeni şi (poate) nu numai“, a mai spus acesta.

Comentarii ironice în spațiul online

Opinii care mai de care mai „spumoase“ pe tema bizarelor construcţii ivite la Piatra Neamţ şi în Utah au mai apărut în spaţiul virtual.   „Americanii au fost mai deştepţi, au păstrat secret locul deşi la ei nu mişună cei ce trăiesc din adunarea diferitelor metale pentru REMAT. Monolitul de la Bâtca Doamnei până mâine dispare, iar americanii care vin să-l vadă, să-l compare cu al lor, vin degeaba!“; „Nu-i niciun monolit, sunt doar table sudate, ba chiar sudate prost, barim un cordon continuu dacă facea… A facut unul o glumă ieftină“; „Ar trebui să se autosesizeze şi cei de la ANAF… De unde au avut bani glumeţii să cumpere atâta tablă de inox“;    „Ştie toată lumea unde e. Nu e nimic misterios. Are nituri în el. Probabil a fost adus cu elicopterul în bucăţi şi instalat pe loc. E arta în natura! Ăsta de la noi e o glumă, ca mai tot ce se face la noi, în România“; „A început să iasă ţuica de zarzăre şi maldavii i-au făcut «monolit». Stai numa, numa, când o începe aia de prune de toamnă să vezi atunci «monoliţi» răsăriţi ca prazu’ la olteni“.

„Electrozi supertit fin de 2, o bormaşină cu perie rotativă. Ia vedeţi, cumva sună a gol (dacă n-o fi plină cu nisip)? Eu zic că zona are destul potenţial turistic pentru a nu fi nevoie de astfel de promovări“.  „La anu’ o să fie coadă de babe la pupat monolit“

De altfel, o selecţie a comentariilor apărute pe tema menţionată a făcut şi ZiarPiatraNeamt.ro, semnatarii lor fiind la fel de ironici şi comici:

„Cu ajutorul lui se vor transmite radiaţii, spre cip-urile instalate odată cu vaccinul Covid. Pentru a ne putea proteja, trebuie să purtăm căciuli de plumb, cu moţ de cupru“; „Este antena 5G care a răspândit Covidul în toata lumea. Aşa a zis Arsenie Boca!“; „E de la Bill Gates. Este antena regională care va controla cipurile!“; Vând casca de protecţie anti 5G şi covid din aluminiu nu trece undele magnetice. Garantat 100%“.

„Normal că nu s-a descoperit încă ce e. Masonii sunt deştepţi, folosesc o tehnologie de ultimă generaţie, nedescoperită încă. Sigur înăuntru au o uzină de antene 5 Q ce ne monitorizează cipurile activate de paznicii din marketuri“; „E al doilea „descoperit. Primul a fost în America acum vreo săptămână, în Utah. E clar: extratereştrii ne vor pe noi şi pe americani, popoarele superioare de pe Pamânt“.

„Nu suntem singuri în univers!“; „La anu o să fie coadă de babe la pupat monolit“; După sudură am recunoscut extraterestrul! Îl cheamă Dorel!“; „A fost plantat de o civilizaţie foarte înaintată, care cunoştea flexul…“.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI