Apare o nouă rută turistică în România. Traversează peisaje sălbatice încântătoare, drumul va fi o alternativă perfectă pentru Defileul Jiului

de: Violeta Badea
21 08. 2024

Veste bună pentru pasionații de călătorii! În curând va apărea o nouă rută turistică în România! Un drum județean, ce leagă județele Gorj și Hunedoara, va fi modernizat și asfaltat, devenind astfel o alternativă excelentă pentru cei care doresc să evite Defileul Jiului. Această nouă șosea montană promite să ofere experiențe de neuitat în mijlocul unor peisaje sălbatice încântătoare.

România va avea un nou drum montan spectaculos

Drumul județean, cu o lungime de aproximativ 30 de kilometri, se întinde în principal pe teritoriul județului Gorj, iar mai bine de 20 de kilometri sunt deja în administrarea acestuia.

Deși în prezent este în mare parte pietruit și adesea tranzitat de camioane, ATV-uri și vehicule off-road, planul este de a-l transforma într-o șosea asfaltată, ce va străbate Valea Jiului. Acest proiect ambițios include lucrări esențiale de modernizare, precum ziduri de sprijin, parapete de protecție și poduri.

Zona de început a lucrărilor, Cheile Sohodolului, este deja un loc cunoscut pentru atracțiile sale turistice, având în vedere că anual atrage mii de turiști pasionați de escaladă și drumeții.

O alternativă la traficul aglomerat din Defileul Jiului

Noua șosea montană se prezintă nu doar ca o rută alternativă, ci și ca o opțiune mai scurtă cu 60 de kilometri față de Defileul Jiului. Aceasta va contribui la dezvoltarea turistică a ambelor județe, Gorj și Hunedoara, și va oferi turiștilor o cale mai ușor accesibilă către atracțiile naturale din zonă.

”Drumul era foarte prost şi nu se putea merge pe Cheile Sohodolului.Acum vom putea să vedem frumuseţile cheilor şi, eventual, poate ajungem mai repede la schi”, spune o localnică, potrivit observatornews.ro.

Citește și Locul din România unde găsești ”Scara spre cer”. Aici atingi norii cu mâinile. Unde se află cel mai frumos traseu montan de la noi din țară!

Beneficii pentru comunități și turism

Pentru localnicii din zona afectată, inclusiv pentru investitorii în turism, această modernizare aduce multiple beneficii. În comuna Runcu, de exemplu, există aproape 40 de pensiuni, iar îmbunătățirea drumului va facilita accesul turiștilor, stimulând astfel dezvoltarea economică locală.

Adrian Cîmpeanu, primarul din Runcu, subliniază importanța acestui proiect: ”Și pentru noi, și pentru județul Hunedoara, înseamnă dezvoltarea localităților noastre și a județului Hunedoara, tranzitul turiștilor, e un traseu turistic foarte frumos.”

Așadar, modernizarea acestui drum județean nu doar că va oferi o alternativă valoroasă pentru Defileul Jiului, dar va deschide și noi oportunități pentru explorarea unor peisaje montane spectaculoase și pentru dezvoltarea turismului în zonă.

Citește și Traseul din România de care te îndrăgostești. Imagini de poveste, e prima cale ferată montană şi cea mai frumoasă din țară!!