Apare o nouă fabrică gigant în România. Sute de români și-au unit forțele pentru profit uriaș

de: Ionuț Vieru
25 06. 2024

O nouă fabrică va apărea în România și are în plan o extindere masivă. Sute de locuri de muncă vor fi create, iar totul va fi realizat la cele mai înalte standarde.

Noua fabrică din România care vrea să spargă toate importurile

Fabrica va procesa un aliment foarte iubit și cumpărat de români. Va fi construită în Satu Mare și va ambala și pasteuriza lapte. Sute de locuri de muncă vor fi disponibile.

Odată cu deschiderea fabricii, mai multe cooperative agricole membre ale Uniunii de Ramură Naţională a Cooperativelor din Sectorul Taurin- BOVICOOP s-au implicat în proiect.

Acestea au decis să lanseze pe piață propriul brand de lapte, pe nume Naturlact. Peste 21 de cooperative sunt incluse în proiect și mai bine de 700 de fermieri din Transilvania s-au alăturat pentru a intra pe piața lactatelor.

Aici ar urma să fie ambalate și pasteurizate cantități foarte mari de lapte, spune executivul BOVICOOP.

„În Satu Mare, pe o linie de finanţare va apărea de la anul o fabrică de procesare unde va putea fi ambalat lapte, lapte pasteurizat, care poate deservi cantităţi impresionante. Va fi o fabrică de procesare mare“, a spus Iasmina Blidar, directorul executiv BOVICOOP.

Fabrica are în plan să se extindă masiv pe viitor

La baza acestui proiect au stat toate cantitățile de lapte adunate de fermieri, care se ridică la o cifră impresionantă de peste 140.000 de litri. Reprezentanții fabricii spun că au în plan să se extindă cât mai mult pe viitor.

„Am conştientizat că din această cantitate mare de lapte, o parte ar putea fi valorificată în produs finit. (…) Am înfiinţat de curând, la sfârşitul anului trecut, o cooperativă de grad trei cu rol economic, care urmăreşte să aducă pe piaţa produselor lactate un nou brand, Naturlact.

Este brandul fermierilor asociaţi în cooperative. Ştim că vom intra pe o piaţă saturată de produse lactate, dar încercăm să găsim o nişă în avantajul nostru”, a mai spus Iasmina Blidar