Aparatul ieftin care te ajută să găsești mașina furată în Grecia sau Bulgaria. E ușor de ascuns în interior

Aparatul ieftin care te ajută să găsești mașina furată în Grecia sau Bulgaria. E ușor de ascuns în interior
Cum îți poți găsi mașina furată în Grecia sau în Bulgaria. Sfat prețios oferit de un român pentru toți șoferii care pleacă în vacanțe.

Din ce în ce mai mulți români se confruntă cu situații neplăcute în concediile pe care și le organizează în străinătate. Este vorba în mod special de Grecia, însă nici Bulgaria nu face excepție în acest caz. Turiștii ajung să constate inclusiv furturi de mașini și, neajutorați, rămân pe drumuri, poate la un număr semnificativ de kilometri distanță de destinație. Un conațional a oferit tuturor șoferilor un prețios sfat care poate fi aplicat în astfel de situații. Află cum îți poți găsi mașina furată.

Cum îți poți proteja mașina de infractori în vacanță

Țepele pe care și le iau românii în vacanțe în Grecia se înmulțesc, indiferent de natura acestora. Se întâmplă chiar și în Bulgaria, unde turiștii ajung să se confrunte cu furturi de autoturisme. Atenționările nu strică niciodată, bineînțeles. Există și sfaturi pentru șoferii care se deplasează cu mașinile în concediu, pentru a evita astfel de circumstanțe neplăcute.

În primul rând, dacă vă achiziționați diverse lucruri de la magazine sau piețe în vacanță și le depozitați în mașină, niciodată nu le lăsați la vedere. Infractorii care monitorizează parcările iau în calcul exact acest aspect. Prin urmare, nu îi încurajați să vă ia în vizor autoturismul.

Parcați în zone bine luminate. Nu numai că vă va fi mai ușor să vă recunoașteți mașina, dar vă va păstra și autoturismul în siguranță. Iar asta pentru că infractorii tind să evite să acționeze în zone care se află în câmpul vizual al turiștilor.

Fie că este vorba de un sistem de blocare a frânelor, de blocare a direcției sau de blocare a contactului, alarmele auto reprezintă la rândul lor o modalitatea de descurajare a infractorilor, pe durata vacanțelor.

Cum îți poți găsi mașina furată în Grecia sau Bulgaria

Dacă totuși se întâmplă ca mașina să îți fie furată și chiar să găsești alta în locul ei, poți apela la o modalitate simplă de precauție. Totul se rezumă la amplasarea în autovehiculul cu care vă deplasați a unui gps-tracker cu cartelă sim internet. Costul lunar se ridică, pe durata unei singure luni, la maximum 10 euro. Iată ce sfat oferă un român tuturor turiștilor!

„Deoarece s-au înmulțit foarte mult furturile de autovehicule atât în Bulgaria și Grecia, oriunde stați/mergeți, recomand să ascundeți în mașină un gps-tracker cu cartelă sim internet. În țară, costul lunar este de aproximativ 5 Euro, iar în roaming poate fi de maxim 10 Euro/lună.

Puteți ascunde chiar și un telefon android/iOS mai vechi. Iar setările sunt relativ simple. Se găsesc foarte multe tutoriale pe Youtube.

În același timp există și multe metode de a preveni un furt, dar în cazul în care hoții chiar reușesc să fugă cu mașina dumneavoastră, poți pune diferite alerte în cazul în care mașina s-a mișcat sau vedea în timp real unde este sau direcția în care se duc hoții.

La fel, când cereți detalii și informații despre un anumit loc/ drum, recomand să nu mai postați pe forumurile publice dată, ora, locul de plecare, itinerariul și destinația voastră, și cu atât mai puțin mijlocul de transport. Și da, sunt rețele de infractori și hoți care urmăresc aceste forumuri, în funcție de zona unde operează”, a scris românul, în grupul de Facebook Forum Grecia.