Aparatul din casa ta care consumă într-o oră cât 450 de becuri economice. Factura va fi mult mai mare

Aparatul din casa ta care consumă într-o oră cât 450 de becuri economice. Factura va fi mult mai mare
Costul ascuns din factura de energie electrică

Care este aparatul din casa ta care consumă într-o oră cât 450 de becuri economice? Rutina noastră zilnică se învârte în jurul aparatelor electronice. Majoritatea consumă mai multă energie decât ne dăm seama. Telefoane mobile, jocuri video, calculatoare, mașini de spălat și lista poate continua. De fapt, o locuință medie de 3 persoane consumă 3000 kWh de electricitate în fiecare an. Asta înseamnă că factura de electricitate extrem de mare. Dar există un cost ascuns în factura de energie. Toate aparatele pe care le lăsați în priză chiar și atunci când nu le folosiți consumă încet-încet energie electrică. Iar realitatea este că 23% din energia electrică se irosește, în esență, pe aceste aparate vampir. Printre acestea se numără și aparatul care consumă într-o oră cât 450 de becuri economice. Dacă te-am făcut curios, hai să aflăm împreună care sunt aparatele vampir și care este aparatul cu acest consum extrem de mare, cât 450 de becuri economice.

Costul ascuns din factura de energie electrică

Aparatele vampir sunt aparatele care se află în modul standby și consumă în continuare energie electrică.

Acestea vor consuma, chiar și atunci când sunt oprite. Și asta doar pentru că sunt încă conectate la priză.

Modul standby ar trebui să fie pentru situațiile în care aparatul va fi folosit din nou în mod activ în doar câteva momente. Multe aparate electronice rămân pornite în modul standby, irosind energie inutil.

Lupta împotriva acestor dispozitive vampir este importantă. Costurile de trai continuă să crească din cauza costurilor energetice ridicate din toate timpurile.

Eliminarea consumului inutil de energie îți poate aduce economii la facturile anuale de energie.

Cheia pentru a scăpa de dispozitivele vampir este cunoașterea cantității de energie pe care o consumă aparatele electrocasnice obișnuite și a momentului în care trebuie să le deconectați.

Aspiratorul, aparatul din casa ta care consumă într-o oră cât 450 de becuri economice

Aspiratorul este o piesă de echipament folosită extrem de des într-o gospodărie. Există mai multe tipuri de aspiratoare.

Consumul de energie al unui aspirator variază între 450 de wați și 2.500 de wați.

Un aspirator obișnuit consumă 1.400 de wați. Dacă aspiratorul tău face parte din clasa AAA, atunci consumul va mult mai mic, având în vedere specificațiile ecologice și de consum minim ale aparatului.

Dar, dacă vorbim de aspiratoare din generații mai vechi, (cum era aspiratorul bunicii, de exemplu), în acest caz consumul poate ajunge la același nivel cu consumul a 475 de becuri ecologice.

La prima vedere pare puțin, dar în realitate, consumul se va traduce în bani mai mulți pe factură.

Știu, o să întrebați ce este de făcut, având în vedere prețurile mari la aspiratoarele de generație nouă.

O soluție ar fi să nu mai folosiți acele asipratoare cu consum mare, dar cum este nevoie de curățenie în casă, cam greu.

O altă soluție, și da, implică bani, ar fi să vă cumpărați un aspirator AAA, are consum mic, costă ceva mai mult, dar îți va scade factura.

Aceleași costuri îți scad, dacă vei scoate din priză și aparatele vampir de care vorbeam mai devreme. Despre aceste aparate s-a mai scris în materialele Playtech.

Așa că, acum că ai aflat care este aparatul din casa ta care consumă într-o oră cât 450 de becuri economice, soluția stă la tine.

Tu decizi ce vei face mai departe.