06 oct. 2022 | 19:37

Aparatul din casă la care trebuie să renunți ca să te incadrezi la un consum de 255 KWh

Utile
Aparatul din casă la care trebuie să renunți ca să te incadrezi la un consum de 255 KWh
Comisia Europeană a impus un consum pe locuitor de 255 kWh

Trăim vremuri grele, cel puțin din punctul de vedere al consumului de energie electrică. UE a impus la nivel european un consum de cel mult 255 KWh. Este greu, este ușor de atins, depinde. Dar mai mult ca sigur că te-ai întrebat care este factura medie de energie electrică a unui apartament cu 1 și 2 dormitoare? Răspunsul îl găsești în rândurile care urmează.

Comisia Europeană a impus un consum pe locuitor de 255 kWh

Ca urmare a crizei energetice prin care trece întreaga Europă, în septembrie Comisia Europeană a dezvăluit o serie de „măsuri excepționale de reducere a cererii de energie electrică”.

Aceste măsuri sunt menite să reducă costul energiei electrice pe toată durata iernii.

Comisia speră să abordeze problema prețurilor ridicate la energie.

Reamintim că acestea au fost provocate de invazia Rusiei în Ucraina și de criza energetică care a urmat.

Așadar, fiecare locuitor al celor 27 state membre va trebui să reducă substanțial consumul energetic din locuința sa.

Dar va fi posibil ca acest consum să se încadreze în marja de 255 KWh pe care a impus-o Comisia Europeană?

Răspunsul nu este unul ușor de dat, și nici de explicat. Dar, cu toate astea, există totuși variante, multe dintre ele date de experți, precum Andrei Orban, specialist în energie.

Care este factura medie de energie electrică a unui apartament cu 1 și 2 dormitoare?

Iată ce trebuie să știi despre cât costă alimentarea cu energie electrică a unui apartament cu un dormitor și cu două dormitoare și cum poți economisi aceste costuri.

În medie, un apartament cu una sau două camere consumă 20-30 kWh de energie electrică pe zi. Aceasta se traduce în aproximativ 900 kWh pe lună.

Este important de reținut că tarifele la electricitate sunt diferite și pot varia chiar și de la un oraș la altul.

Atunci când estimezi costurile de electricitate, asigură-te că te uiți la tarifele de electricitate.

De asemenea, este de la sine înțeles că, cu cât mai multe persoane locuiesc într-un apartament, cu atât mai mare este consumul și costul energiei electrice.

Dar, în multe cazuri, acest lucru înseamnă și împărțirea facturii.

Ce aparate electrice vă costă cel mai mult și cresc dincolo de 255 KWh consumul?

În mod normal, încălzirea și răcirea reprezintă cea mai mare parte a consumului lunar de energie electrică. Încălzirea și răcirea pot reprezenta până la 50% din consumul lunar de energie electrică.

Ceilalți 50% sunt utilizați de alți mari consumatori de energie electrică, cum ar fi încălzitoarele de apă, iluminatul, mașinile de spălat și uscătoarele și aparatele de bucătărie.

În timp ce-și faci bugetul pentru apartament, i-ați un moment pentru a te gândi la propriile obiceiuri energetice. Cât de des speli rufe? Cât de des te uiți la televizor? Folosești des aerul condiționat și aparatele de încălzire?

Odată ce-ți cunoști propriile obiceiuri în materie de energie electrică, poți începe să estimezi și să calculezi care vor fi costurile proprii de energie electrică.

Care este aparatul din casă la care trebuie să renunți ca să te incadrezi la un consum de 255 KWh?

Având aceste date în minte, așa cum explică și specialistul în energie, Andrei Orban, este momentul să renunți la ceva. Este momentul în care va trebui să vezi care este cel mai mare consumator. În această situație, va trebui să renunți la aparatul din casă cu consum mare ca să te incadrezi la un consum de 255 KWh.

Aparatul care consumă, de fapt, cel mai mult, este plita electrică. Consumul în acest caz ajunge la cel puțin 120 KWh. Deci, conform analistului, ar trebui să renunțăm la ea imediat. Mai există varianta să o folosim ceva mai puțin.

În cazul nostru, un alt mare consumator, este iluminatul. Consumul iluminatului este cam o treime din costul facturii, din cei 255 KWh pe care-i avem ca limită. Nu spunem să renunți definitiv la lumina din casă. renunță doar la becurile clasice, cele cu filament. Înlocuiește aceste becuri cu cele LED, care au un consum extrem de mic, comparativ cu becurile clasice.

Mergând mai departe, un alt mare consumator, conform expertului, ar fi aerul condiționat, acesta având un consum mediu de 60 KWh. Deci, dacă îl folosești pentru încălzire iarna, fie renunți, fie îl folosești la o temperatură mai scăzută, spune Andrei Orban.

Știm că gospodinelor nu le place să stea cu rufele murdare în baie, deci folosesc mașina de spălat. Da, e bine, dar la o temperatură de 60 de grade, consumul crește până la 80 de KWh.

Așadar, în acest caz, scădem consumul spălând la o temperatură mai mică, adică undeva la 30 de grade, astfel scade consumul cu 50%. Un alt factor de diminuare a consumului este scoaterea din priză a celorlalte electrocasnice, electronice, pe care le ținem în permanentă în priză. Deja știm că și un banal încărcător de smartphone poate consuma energie, prin simplul fapt că îl ținem în priză.

Concluzie

Fie că ne încadrăm, sau nu, în cei 255 KWh impuși de CE, sau că reușim prin alte mijloace să diminuăm costul facturilor la curent, până la urmă ține de noi.

Fiecare dintre noi își știe bugetul, prioritățile și cum să-și gestioneze mai bine casa.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Ieri legendă, azi ”terorist”! A fugit din țară, iar acum e șofer și vânzător de cărți: ”Mi-a luat tot”
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Digi24
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Mașinile INTERZISE definitiv. Decizia finală a UE se aplică obligatoriu în România
Capital.ro
Aparatele care pot fi reparate chiar dacă au ieşit din garanţie. Regula, adoptată de Parlamentul European
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ANUNȚ privind BANII de PENSII de PAȘTE! Daniel Baciu a dat VESTEA
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro