- 14 aprilie
Maxima este de 22 de grade Celsius, alături de o aversă. Vânturi vin din zona de vest a teritoriului cu 20 de km/h și cu rafale de 32 de km/h. Minima serii va fi de doar 3 grade Celsius, alături de perioade de ploaie. Vânturi vin din zona de nord-nord-vest cu 13 km/h și cu rafale de 26 de km/h.
15 aprilie
Maxima este de 13 grade Celsius, alături de un cer fără nori. Vânturi vin din zona de vest-sud-vest cu 13 km/h și cu rafale de 13 km/h. Minima este de doar 1 grad Celsius, alături de un cer senin. Vânturi vin din zona de sud-vest cu 9 km/h și cu rafale de 18 km/h.
Anunțul promt de la la climatologi. Ce ne așteaptă după valul de aer rece. Prognoza pentru luna mai
Speaciliștii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie au emis prognoza pentru luna mai. Cum va fi vremea în perioada următoare și ce ne așteaptă după valul de aer rece pe care-l vom resimți?
Anunț meteorologi ANM: Ce ne așteaptă după valul de aer rece?
Luna aceasta nu ne-am depărtat prea mult de la temperaturile normale perioadei în care ne aflăm, lucru care este valabil pentru majoritatea lunii următoare. Roxana Bojariu, meteorolog din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie anunță că extremele au început să se accentueze odată cu încălzirea globală pe care o avem deja la cunoștință de mult timp. Mai va fi o lună ploioasă, alături de fenomene obișnuite primei luni de vară. Acest lucru se va petrece după ce va trece valul de aer prognozat în perioada aceasta. Amintim că specialiștii au indicat o scădere mare a gradelor din termometre în săptămâna 14-17 aprilie în toate zonele din România. După zilele specificate, totul va reveni la normal.
”După acest episod destul de scurt, venim iarăși pe încălzire. Venim pe un climat al extremelor, iar odată cu încălzirea globală, extremele se accentuează. Mai, de obicei, este cea mai ploioasă lună din an”
Roxana Bojariu
Vremea în București, schimbată radical
Ce spun specialiștii de luna mai?
”Din păcate, deși efectele sunt foarte semnificative, ele durează puțin. Când vorbim de sute de ani din perspectivă climatică, nu mai contează dacă nu sunt susținute pe perioade mai mari. Noi nu am restructurat economia mondială, nu am schimbat nimic, după criză ne vom relua activitatea. (…) Cred că e mai degrabă un mod prin care să încercăm să trăim și să muncim mai aproape de natură. Am putea să nu ne mai aglomerăm spre serviciu, funcționează munca de acasă, Skype-ul, ne-ar putea ajuta pe viitor”
Roxana Bojariu, meteorolog ANM (Sursa: Digi 24)