Anunțul premierului despre restricții, după noul record de cazuri de Covid-19. Ce a ținut să le transmită Orban românilor

Anunțul premierului despre restricții, după noul record de cazuri de Covid-19. Ce a ținut să le transmită Orban românilor
Anunțul premierului despre restricții, după noul record de cazuri de Covid-19. Ce a ținut să le transmită Orban românilor

Ludovic Orban, premierul României, spune că Guvernul nu vrea să introducă noi restricții care să afecteze viața românilor ori economia, însă acest lucru depinde de respectarea, de către români, a regulilor de protecție.

Anunțul premierului despre restricții, după noul record de cazuri de Covid-19

„Deocamdată, ne gândim la toate mijloacele posibile ca să limităm răspândirea virusului. Nu vrem să ajungem la noi restricţii, nu vrem să luăm nicio măsură care să afecteze viaţa oamenilor şi care să aibă efecte negative asupra economiei. Asta depinde de creşterea numărului de români care să respecte regulile de protecţie sanitară”, a spus Ludovic Orban.

„Am văzut că a crescut procentul celor care nu cred în bazaconiile negaționiștilor, lansate de tot felul de ciudați. Dacă tot mai mulți români respectă regulile, riscul de răspândire scade”, a mai  adăugat premierul.

„Tragem de toate insitituțiile de control la maximum, să fie peste tot, pe cei care nu respectă regulile să îi amendeze”, a spus Ludovic Orban,

De asemenea, premierul a avertizat că cel mai mare risc de transmitere a virusului este în spaţii închise, dar şi că purtarea măştii peste tot în aer liber, mai ales în perioada verii, este dificilă.

„În aer liber există riscul numai dacă e contact la o distanţă mică, timp de 15 minute şi aruncarea cu lichide de contact. Impunerea portului măştii peste tot în aer liber e foarte dificilă, cu atât mai mult cu cât suntem vara. Ce ar fi fost dacă impuneam ca toţi cei care merg la plajă să stea cu masca, să intre în apă cu mască? Sunt nişte limite. Purtatul măştii, în cazul în care ambele persoane poartă mască, probabilitatea de transmitere a virusului e aproape egală cu zero”, a mai precizat Ludovic Orban.

Câte cazuri de coronavirus sunt astăzi în România

Astăzi, 23 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 41.275 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). De asemenea, 24.862 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.787 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.
Așadar, au fost înregistrate 1.112 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Totodată, până astăzi, 2.126 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.
De asemenea, în intervalul 22.07.2020 (10:00) – 23.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 25 de decese ( 16 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Călărași, Dâmbovița, Galați, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Sibiu, Vaslui, Vrancea și București.
Dintre ele, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 la categoria de vârstă 50-59 ani, 8 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 6 decese la persoane cu vârsta de peste 80 de ani.