06 apr. 2020 | 16:10

Anunțul pe care-l aștepta o planetă întreagă. Minunea din Italia și Spania. Urmează restul Europei?

Știri generale
Anunțul pe care-l aștepta o planetă întreagă. Minunea din Italia și Spania. Urmează restul Europei?
Anunțul pe care-l aștepta o lume întreagă. Minunea din Italia și Spania. Urmează restul Europei?

Veşti bune vin din Italia și Spania. Chiar dacă aceste ţări sunt de departe cele mai afectate țări din Europa de epidemia de coronavirus, numărul adunat al deceselor din cele două țări fiind de aproximtaiv 30.000, iar al cazurilor de peste 250.000, numărul deceselor a început să scadă.

Anunțul pe care-l aștepta o planetă întreagă. Minunea din Italia și Spania. Urmează restul Europei?

Potrivit autorităţilor din Italia şi Spania, numărul paceienţilor decedaţi de coronavirus a început să scadă. Pînă în prezent, numărul persoanelor decedate de virusul ucigaş, în cele două ţări se ridică la 30.000 de victime.

Chiar dacă medici din Italia şi Spania s-au plâns în ultimele zile că sistemele lor sanitare nu mai fac faţă epidemiei, autorităţile acestor state au anunţat veşti bune.

În Spania, chiar dacă încă mor foarte multe persoane pe zi din cauza virusului ucişag, autorităţile medicale au început să înregistreze şi un fapt îmbucurător. De trei zile, în Spania, numărul persoanelor decedate este în scădere.

Anunțul pe care-l aștepta o lume întreagă. Minunea din Italia și Spania. Urmează restul Europei?

Anunțul pe care-l aștepta o lume întreagă. Minunea din Italia și Spania. Urmează restul Europei?. Sursa foto: protv.ro

Astfel, dacă joi 2 aprilie au fost raportaţi 950 de moerţi, în 24 de ore, vineri au fost înregistraţi 809 poameni morţi, în timp ce numărul acestora s-a micşorat sâmbătă la 674. De asemenea, duminică, autorităţile spaniole au înregistrat 471 de pacienţi decedaţi, informează site-ului Worldometers.

Şi Italia pare că se îndreaptă pe un drum mai bun. În Peninsulă, numărul persoanelor decedate, sâmbătă, în 24 de ore, a fost de 681, cu 85 de decese mai puţine decât cele înregistrate cu o zi înainte. Cu o zi înainte autorităţile italiene anunţaseră moartea a 766 de oameni.

De asemenea, o altă veste bună vine şi din China. Acolo, numărul cazurilor active de coronavirus este de 1.376 de persoane, dintr-un total de 81.669 de persoane infectate din decembrie până în prezent. Virusul ucigaş ar fi izbucnit în China, în luna decembrie a anului trecut.

Pe de altă parte, în România, preşedintele Klaus Iohannis a prelungit starea de urgenţă cu o lună din cauza contextului în care ne aflăm. „Redactăm textul legii, iar de săptâmâna viitoare starea de urgenţă se prelungeşte pentru încă o lună. Este nevoie pentru ca epidemia să fie ţinută sub control”, a declarat Klaus Iohannis.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Capital.ro
Doctor Cezar dezvăluie adevărul despre mitul celor 10.000 de paşi: "Trebuie să acționăm și celelalte lanțuri kinetice"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro