Anunțul oficial făcut de Poliția Română despre modificarea Codului Rutier. Se dau amenzi usturătoare

Anunțul oficial făcut de Poliția Română despre modificarea Codului Rutier

S-a modificat Codul Rutier 2019! Anunțul a fost făcut de Poliția Română. Nerespectarea noilor reglementări aduce cu sine amenzi usturătoare.

Anunțul oficial făcut de Poliția Română despre modificarea Codului Rutier

Noul Cod Rutier din 2019 vine cu o amendă dură pentru conducătorii auto care nu respectă noile reglementări. Este vorba despre ”telefonul și mașina”. Mai clar, din data de 12 octombrie 2019, vor intra în vigoare noile reglementări prin care va fi interzisă ținerea în mână ori utilizarea cu mâinile în orice fel atât a telefonului mobil, cât și a oricărui dispozitiv cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducătorul auto în timp ce se află în mișcare.

”Ai timp la telefon după ce ai oprit roata”

„Atenție!!! S-A MODIFICAT CODUL RUTIER! Începând cu data de 12 octombrie 2019 vor intra în vigoare noile reglementări prin care va fi interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către șofer în timpul conducerii vehiculului aflat in mișcare.

Anunțul oficial făcut de Poliția Română despre modificarea Codului Rutier. Se dau amenzi usturătoare
Poliția Română a anunțat noile modificări ale Codului Rutier 2019

Sancțiunea pentru nerespectare legii este de la 6 la 8 puncte amendă (în prezent de la 870 de lei la 1160 lei) și 4 puncte penalizare. Respectă legea! Ai timp de telefon după ce ai oprit roata! Urmează și alte noi reglementări, așa că stai aproape!”, este mesajul Poliției Române publicat pe Facebook.

O altă modificare în Codul Rutier 2019

O nouă modificare în Codul Rutier pe 2019 prevede că șoferii depistați la controlul medical cu o afecțiune incompatibilă cu condusul nu vor mai avea voie să dețină un permis de conducere. Conducătorii auto își vor putea recupera permisul numai după ce urmează un tratament de specialitate și sunt supuși apoi unei evaluări medicale care să confirme dacă sunt apți pentru a se urca la volan. De menționat este că medicii au obligația de a anunțat Poliția atunci când constată că un conducător auto nu este apt pentru a conduce.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI