Anunțul momentului pentru pensionarii care primesc pensia pe card. Ce se întâmplă cu talonul mov

Anunțul momentului pentru pensionarii care primesc pensia pe card. Ce se întâmplă cu talonul mov
Ce se intampla cu talonul mov

Anunțul momentului pentru pensionarii care primesc pensia pe card. Ce se întâmplă cu talonul mov. Violeta Alexandru a spus recent că a avut o discuție cu președintele Casei Naționale de Pensii Publice despre aplicarea Legii nr. 270/2021 în ce privește accesul la talonul mov de pensii în format electronic.

Anunțul momentului pentru pensionarii care primesc pensia pe card

Violeta Alexandru a susținut ferm că în România, dincolo de lupta pentru a avea proiectul adoptat, este important să se aplice legile întrucât „aplicarea este cheia” în țara noastră.

Cu toate că Violeta Alexandru nu mai este în minister ca să verifice direct disfuncționalitățile în aplicarea legii, dacă acestea există, ea susține că apelează la statutul de deputat.

„I-aș spune oricui face management în sistemul public să învețe din eficiența muncii în privat. De pildă, trebuie verificat periodic, după o decizie, că acea decizie se aplică și în practică.

Asta am făcut mereu, asta am făcut și în 2020. De aceea se făcea treabă. Întotdeauna verifici periodic. Dacă nu e bine, lupți să fie, să îndrepți, să corectezi.

L-am întrebat pe președintele Casei Naționale de Pensii Publice despre aplicarea Legii nr. 270/2021, cea privind accesul (fără a mai aștepta poștașul) la talonul mov de pensii (pentru cei care primesc pensia în cont) în format electronic.

Am multe semnale de la pensionari, dar vreau să văd și ce evaluare are Casa de Pensii, cea care administrează portalul.

Dincolo de lupta pentru a avea proiectul adoptat, mai important în România mi se pare să se aplice legile. Ar putea să nu mă mai intereseze după ce un proiect al meu devine lege, dar știu bine cum arată lucrurile în România – aplicarea e cheia.

Nu mai sunt în minister pentru a verifica direct care sunt, dacă sunt, disfuncționalitățile în aplicare și, de aceea, apelez la această pârghie conferită de statutul de deputat”, a scris Violeta Alexandru, ieri, pe rețelele sociale.

Violeta Alexandru, despre talonul mov

Violeta Alexandru a vorbit și despre facilitatea pensionarilor de a avea acces la talonul mov, în formatul electronic.

„Și o concluzie generală: iată că se poate pune la punct un sistem, fără milioane de euro bugetate în PNRR/alte programe. Probabil că funcționarii nu au niciun interes să miște lucrurile nici ieftin, nici repede.

Banii europeni pentru platforme/digitalizare înseamnă licitați mari și timp lung, cât mai lung, pentru că sunt și bani de sporuri/salarii aferente echipei de proiect.

Sunt o susținătoare a absorbției fondurilor europene, dar și o cunoscătoare a modului în care se trage de timp când o idee ar putea fi pusă în practică în câteva luni.

Aici am reușit, s-a făcut în câteva luni (imperfectă, cum o fi și cu insistențele de rigoare) facilitatea de primire a talonului mov, în format electronic. Să ne asigurăm că funcționează”, a mai notat aceasta pe contul său de Facebook.