Anunțul momentului despre pensiile din România. Vestea dată chiar acum de către directorul Poștei Române

Anunțul momentului despre pensiile din România. Vestea dată chiar acum de către directorul Poștei Române
Anunțul momentului despre pensiile din România

E anunțul momentului despre pensiile din România. Ce veste a dat directorul Poștei Române, în ciuda zvonurilor vehiculate în ultimele săptămâni, potrivit cărora vor exista întârzieri la plata pensiilor. De altfel, toți angajații poștali vor lucra la capacitate maximă pentru a respecta termenele de distribuire a pensiilor și drepturilor sociale cuvenite populației în luna decembrie.

Ce veste a dat directorul Poștei Române despre pensii

Astfel, directorul Poștei Române, Valentin Ștefan, a anunțat la Realitatea Plus că toți pensionarii vor avea pensiile în datele stabilite și că nu vor exista întârzieri, în ciuda faptului că au existat zvonuri că ar putea exista întârzieri.

„Nu știu ce se vehiculează în spațiul public, dar din punctul de vedere al Poștei Române, procesul de distribuire al pensiilor este în grafic. Nimeni nu trebuie să își facă griji.

Mobilizarea e în parametri normali, poștașii sunt oameni responsabili și serioși. Banii și documentația necesară pensiilor au ajuns cum trebuie, cu 3-4 zile înainte de prima zi de distribuire.

Noi primim 50% din suma necesară pentru distribuirea de pensii din aproximativ 4 miliarde de lei. E o procedura normală, așa-i primim tot timpul.

Noi lucrăm și luni, ne asigurăm că banii vor ajunge și cash în oficiile poștale astfel încât pe 2 decembrie va fi prima zi de distribuție a pensiilor”, a declarat directorul Poștei, la Realitatea PLUS.

De altfel, într-un comunicat al Poștei Române se anunța faptul că toți angajații poştali vor lucra la capacitate maximă pentru a respecta termenele de distribuire a pensiilor şi drepturilor sociale cuvenite populaţiei în luna decembrie.

„Poşta Română confirmă, astfel, că întreaga sumă necesară distriburii acestor drepturi a fost virată în trezoreria operatorului naţional de servicii poştale”, se indică într-un comunicat al companiei.

„Luna decembrie este una specială şi, ca atare, nu vom dezamăgi”, a spus Valentin Ştefan, directorul General al Poştei Române.

„Lipsa bancomatelor în aproximativ 70% din comunele din România și gradul mic de educaţie financiară în rândul populaţiei îmbătrânite sunt realităţi cu care ne confruntăm, zi de zi, de aceea vom fi mereu aproape de toate categoriile sociale pe care le deservim, adaptându-ne permanent la nevoile tuturor românilor”, a mai spus Ştefan.

Cine este Valentin Ștefan, actualul director General al Poștei Române

Valentin Ștefan a venit la șefia Poștei Române în luna iunie 2021. Potrivit CV-ului, acesta a absolvit în 2008 Universitatea București, cu licența în Istorie. A studiat între anii 2008-2009 limba rusă la Universitatea de Stat din Sankt Petersburg, iar între 2011-2013 a făcut un masterat la Universitatea Carolina de Nord, din Statele Unite.

În anul 2011, el a lucrat la Organizația Națiunilor Unite (ONU), în echipa de monitorizare a organizațiilor teroriste Al Qaida și Talibani, ca stagiar, iar între 2013 și 2015 a activat ca investigator la Kroll Compliance, la Washington. Între 2015 și 2019, a lucrat tot la Washington, având diverse funcții, printre care în cadrul Departamentului Anti-Fraudă la Morgan Stanley.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI