Anunțul în noapte făcut de ministrul Budăi despre alocațiile copiilor. Se întâmplă de la 1 ianuarie 2023

Anunțul în noapte făcut de ministrul Budăi despre alocațiile copiilor. Se întâmplă de la  1 ianuarie 2023
Marius Budăi, ministrul Muncii

Marius Budăi vine cu un anunț așteptat de toți părinții. Ministrul Muncii a vorbit, marți seară, despre majorarea alocațiilor la copii, confirmând și perioada în care cei mici vor primi mai mulți bani de la stat. Schimbările survenite vin ca urmare a creșterii inflației, iar oficialul a venit și cu un mesaj dur adresat părinților. Iată care este principiul după care se ghidează.

Când vor crește alocațiile copiilor

Marius Budăi a explicat, marți seara, că alocațiile vor fi indexate cu rata inflaţiei înregistrată în cursul anului anterior, potrivit legii. Pentru a nu-I mai ține în suspans pe părinți, ministrul Muncii a dezvăluit data la care copiii vor primi alocații mai mari, fiind vorba de 1 ianuarie 2023.

Potrivit calculelor efectuate, majorarea alocației pentru un copil care primește suma standard de 243 de lei va fi cu 12 lei. Acesta a motivat majorarea alocației cu o sumă mică cu un avertisment trimis părinților.

Acesta susține că părinții nu trebuie să trăiască pe alocațiile copiilor, motiv pentru care nu ar trebui să fie dezamăgiți de această sumă modică. În plus, el i-a sfătuit pe părinții care trăiesc exclusiv din aceste venituri să se orienteze „către muncă”.

Alocaţiile vor creşte cu rata inflaţiei calculată… cu aia care scrie în lege şi pe care o cunoaştem. Este ceea ce facem acum şi, până la urmă, eu nu cred că există vreo familie în România sau nu trebuie să susţinem noi o familie în România care să aibă părinţi apţi de muncă şi să trăiască doar din alocaţia copiilor”, a afirmat ministrul Muncii, la RomaniaTV.

Cu cât va crește salariu minim pe economie

Marius Budăi a vorbit și despre creșterea salariului minim, astfel că acesta s-ar putea majora de la 2550 de lei la 3000 de lei, dintre care, 200 de lei nu vor fi purtători de taxe.

”Avem o creștere a salariului minim pe economie, de la 2550 de lei la 3000 de lei. Mai avem joi o ședință în Consiliul Național Tripartit, este deja convocată cu partenerii sociali, ședință prezidată de către domnul premier și de mine, în care vom avea decizia finală.

Venim și în sprijinul mediului de afaceri. Acolo avem propunerea noastră, a PSD, care spune că 200 de lei din această majorare nu vor fi purtători de taxe. Iată că ne gândim și la cei care muncesc”, a explicat Marius Budăi la Antena 3 CNN, care a abordat și creșterea pensiilor.

 

Urmăriți Playtech.ro și pe