Anunțul Guvernului pentru cei cu mașini pe benzină și motorină. Ce a stabilit că se întâmplă cu prețul

Guvernul, anunț pentru șoferii cu mașini pe benzină sau motorină

Ministrul de Interne aduce un anunț șoferilor cu mașini pe motorină sau benzină. Ce spune Marcel Vela despre prețurile la energie, gaze, apă și carburanți?

Anunțul Guvernului pentru șoferii cu mașini pe benzină și motorină

Ministrul de Interne a susținut, în cursul serii de duminică, faptul că prețurile la energie electrică, energie termină, gaze, apă și carburanți vor avea de suferit în perioada ce urmează. Acestea nu vor mai putea fi majorate după ce intră în vigoare ordonanța militară 4. Utilitățile și carburanții nu vor mai putea crește peste nivelul de publicare a ordonanței, ci vor putea să scadă, adaugă ministrul. Subliniem faptul că măsura precizată este valabilă pe perioadă stării de urgență.

„În perioada stării de urgență prețurile la energie electrică și termică, gaze naturale, alimentare cu apă, salubritate și carburanți nu pot fi majorate peste nivelul practicat la data emiterii prezentei ordonanțe militare, acestea putând fi doar diminuate în funcție de cerere și ofertă. Măsura se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I”
Scrie în textul ordonanței

Anunțul Guvernului pentru șoferii cu mașini pe benzină și motorină
Anunțul Guvernului pentru șoferii cu mașini pe benzină și motorină. Prțeuri carburanților, înghețat!

Cce anunță specialiștii despre schimbările revenite carburanților?

De asemenea, Marcel Vela a mai adăugat și că aceste prețuri pot doar să scadă în funcție de cerere și ofertă, dar în niciun caz nu vor mai putea fi majorate. S-a decis ca odată cu publicarea prezentei Ordonanței Militare în Monitorul Oficial, în perioada stării de urgență, prețurile la energie electrică și termică, gaze naturale, alimentarea cu apă, salubritate și carburanți nu mai pot fi majorate peste nivelul practicat la data de astăzi, la data emiterii prezentei ordonanțe militare, mai arată sursa citată.

„Cererea slabă, oferta excedentară și războiul prețurilor între Arabia Saudită și Rusia îi pun pe investitori în mare dificultate”, a declarat Naeem Aslam, de la Avatrade. „Presiunile pentru scădere ar urma să continue până când Arabia Saudită şi Rusia vor redeveni rezonabile. Dar nu este cazul la ora actuală”, a spus Carsten Fritsch, analist la Commerzbank.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI