Anunțul din Ungaria care este o reală răsturnare de situație în legătură cu războiul Rusia – Ucraina

Anunțul din Ungaria care este o reală răsturnare de situație în legătură cu războiul Rusia - Ucraina
Anunțul din Ungaria care schimbă totul în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina

Ungaria surprinde cu un anunț care răstoarnă toată situația în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina. Un oficial a făcut o serie de declarații extrem de importante în cadrul unui eveniment din cursul zilei de sâmbătă. ,,Domnule președinte, dragă Andrzej (Duda), îți mulțumesc pentru oportunitatea de a discuta așa cum se cuvine între prieteni”, a spus acesta la ceremonia de învestire care a avut loc în fața Parlamentului din Budapesta.

Ungaria schimbă jocul: anunțul care răstoarnă situația în războiul dintre Rusia și Ucraina

Katalin Novak a fost învestită în funcția de președinte al Ungariei. E a condamnat ofensiva Rusiei în Ucraina în cadrul ceremoniei de învestire care a avut loc în fața Parlamentului din Budapesta. Cea din urmă a mai precizat că prima sa vizită oficială va fi în Polonia.

  • ,,Noi condamnăm agresiunea lui Putin”

“Marți, 17 mai, voi merge la Varșovia pentru a-l întâlni pe președintele Poloniei. Domnule președinte, dragă Andrzej (Duda), îți mulțumesc pentru oportunitatea de a discuta așa cum se cuvine între prieteni.

Noi condamnăm agresiunea lui Putin, invazia armată asupra unui stat suveran. Spunem un nu etern oricărui efort îndreptat către refacerea Uniunii Sovietice”, a spus Katalin Novak, arată news.ro.

Novak a afirmat în cursul zilei de sâmbătă că are responsabilitatea de a arăta ce înseamnă pentru ea patria, Ungaria și compatrioții săi și ce crede despre „viața noastră comună și locul nostru în lume”.

,,Suntem de partea victimelor nevinovate și a adevărului”

Oficialul a mai subliniat în timpul evenimentului că ,,viața țării este umbrită de un nor negru, umbra războiului.” De asemenea, ea a explicat că atacul asupra Ucrainei a impus găsirea unor răspunsuri imediate și bine gândite, valabile pe termen lung și din partea Ungariei.

Amintim că maghiarii au sărit imediat în ajutor ucrainenilor care au sosit în țara lor chiar la o zi de la începerea războiului. De atunci, 700.000 de refugiați au intrat pe pământ ungar unde s-au strâns donații în valoare de sute de milioane de forinți.

Novak a arătat că Ungaria nu este neutră. “Suntem de partea victimelor nevinovate și a adevărului”. Ea crede în continuarea tratativelor de pace, luând poziție în favoarea intereselor maghiarilor din Ucraina.

Mai mult decât atât, noul președinte a afirmat că Ungaria nu va renunța la suveranitate și va sprijini aderarea Ucrainei la comunitatea țărilor europene.

Pare că cetățenii o apreciază mai mult pe Novak și că l-au dat uitării pe Viktor Orban, lucru care ar putea să fie o problemă pentru cel din urmă.